(NaturalNews)

Въпреки тяхната безвредност, стриите никога не са нещо приятно. Освен свързаната с тях стигма от „напълняване“, тези бели или светло лилави белези – причинени от бързото разтягане на кожата – са грозни, и тяхното присъствие често обезсърчава уверени хора да се възползват от басейни и други дейности, които излагат телата им. Въпреки, че фармацията е произвела редица шарлатански лечения за стрии, вариращи от ретиноидни кремове с непроизносими съставки до рискови хирургични процедури като дермабразио, както винаги най-безопасните и най-ефективни лекарства се срещат в природата. Нека да разгледаме най-добрите от тях.

Най-добрите домашни средства за стрии

Алое вера гел – Един класически лек за много заболявания на кожата, включително слънчеви изгаряния и акне, алое вера е може би най-големият лек за стрии поради своите впечатляващи нива на витамините C и E. Просто нанесете малко гел от алое вера на засегнатите райони всяка сутрин, гарантирайки, че ще има време да се напои в кожата и да изсъхне. Лечебните свойства на гела ще помогнат за потъмняване на стриите, и с времето вероятно ще могат да се премахнат напълно.

Топъл зехтин – Високите нива на витамини А, К и D в зехтина го правят популярен избор за лечение на стрии, тъй като недостатъците на тези хранителни вещества могат да задълбочат техния цвят. Тъй като Алое Вера съдържа два витамина, които липсват в зехтина (витамини C и E), някои хора съчетават гел от алое вера с топъл зехтин, за да направят богато на витамини „суперлекарство“ за особено видни стрии.

Какаово масло – Обичано заради свойствата си против стареене и бръчки, какаовото масло е ефективно при лечение на стрии, заради способността му да хидратира кожата и да помага за подобряване на циркулацията на кръвта, по този начин подобрявайки естествено еластичността на кожата. За разлика от алое вера гел, който може да се прилага веднъж дневно, какаовото масло, трябва да се прилага на засегнатите райони най-малко два пъти на ден, най-добре веднъж сутрин и веднъж през нощта. Особено силно е, ако се прилага след топъл душ.

Бадемово масло – Бадемовото масло е богато на омега-3 полиненаситени мастни киселини, които са известни като добри за кожата. За да увеличите лечебните му свойства, нанасяйте маслото на засегнатите райони от два до три пъти на ден.

Масло от чаено дърво – Още едно ефективно масло е това от чаеното дърво, ароматен храст, местен в Нова Зеландия и Южна Австралия. Маслото от чаено дърво съдържа впечатляващи антибиотични, антивирусни и противовъзпалителни ползи, което го прави ефективно лечение на всички кожни рани. Благодарение на своята сила, маслото от чаено дърво трябва да се прилага на засегнатите райони веднъж на ден, но имайте предвид, че има силна лекарствена миризма, която може да отблъсква някои хора.

Лимонов сок – Тъй като лимоновия сок увеличава производството на колаген в кожата, той е чудесен избор за промяна на цвета на стриите. Също така се използва за различни цели и може да се добавя към всяка от горните процедури, които нямат витамин С, като по този начин засилва тяхната сила.

Физически упражнения – Тъй като стриите се причиняват от бързо разтягане на кожата, всякакви упражнения, които подсилват основните мускули (като плуване, коремни преси ) ще помогнат за променяне на цвета им. По същия начин, пиенето на големи количества вода (в идеалния случай 8-12 чаши вода на ден, в зависимост от килограмите ви) ще помогне за подобряване на еластичността на кожата, допълвайки ефекта от средствата за защита, които изберете да използвате.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Ravensthorpe

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *