(NaturalNews)

Лятото е един вълнуващ сезон, пълен с плувни басейни и барбекюта. За съжаление, увеличаване на времето прекарано на открито, често довежда до болезнени слънчеви изгаряния и сърбящи ухапвания от насекоми, които могат да съсипят забавлението ви много бързо. Има много достъпни търговски продукти за облекчаване на дискомфорта. Въпреки това, ако предпочитате да се знае точно какво втривате в кожата си, то следващия път, когато страдате от нещо такова, просто се отправете към кухнята.

 

Слънчево изгаряне

Разбира се, на първо място, за да предотвратите появата на слънчево изгаряне трябва да ядете храна, богата на антиоксиданти, да носите защитно облекло по време на пиковите часове слънце и т.н. Но ако по непредпазливост се допусне да изгорите на слънцето, има много естествени средства за облекчаване. Гел от алое вера и ябълков оцет са сред най-широко известните средства за защита, но има и друг източник на облекчение, който може да намерите в собствения си хладилник. Прилагането на белтъка на яйце върху кожа със слънчево изгаряне ще охлади изгорялото място и незабаво ще облекчи болката. Просто отделете жълтъка и белтъка на яйцето. Разтрийте яйчения белтък върху засегнатата кожа и го оставете да изсъхне напълно. Не изплаквайте. Ако е възможно, спете през нощта с яйчения белтък върху кожата си. Насладете се на незабавно облекчение и охлаждане. Повторете, ако болката се връща.

Ухапване от насекомо

Сърбежът и некомфортът от ухапване от насекомо наистина може да послужи като спирачка на вашето спокойствие. Обелките от бананите предлагат незабавно и трайно облекчение от сърбящи ухапвания. Облекчават и болка и оток, свързани с ухапвания. Просто обелете банан и откъснете малко парченце от кората. Разтрийте ухапаното с вътрешната страна на кората. Може да е малко мазно в началото, така че не забравяйте да го оставите да изсъхне добре. Не изплаквайте. Повторете ако е необходимо; обикновено на всеки няколко часа. 

Автор: Christy Pooschke

Източник: http://www.naturalnews.com/036288_sunburn_bug_bites_natural_remedies.html#ixzz2ZQZAlhB0

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×