Ябълков-оцет

Обикновено брадавиците не са опасни или вредни за здравето, въпреки че те могат да бъдат неприятни и да съдават дискомфорт физически и емоционално. Възможно е лечение от дома ви, с помощта на естествени методи. Това разбира се само след като сте потвърдили с вашия личен лекар, че тези образувания са просто брадавици и нищо по-зловещо или опасно. Обикновено те не изискват лечение, така че единственият вариант е да се отървете от тях.

Ето някои естествени начини, които можете да опитате у дома си и ще ви дадат отлични резултати.

Ябълков оцет

Това е естествен лечебен метод, който много хора обичат да използват, защото, след като брадавицата падне не оставя никакви белези. Ябълковият оцет има повишени нива на киселина, които са в състояние да премахнат брадавици само в рамките на няколко дни. Киселината може да причини увреждане на очите, така че брадавици в тази област не трябва да бъдат лекувани с ябълков оцет.

За лечението, трябва да се почисти района около брадавицата с вода и сапун. Областта се изсушава добре. Вземете малко парче памук, и след това да го потопете в ябълков оцет. Внимателно изцедете излишния ябълков оцет и го поставете върху желаното място, като му сложите и малка превръзка. Дръжте го за най-малко 15 минути, въпреки че, ако го оставяте за по няколко часа всеки ден, би било по-добре. Тази процедура се повтаря най-малко два пъти на ден. Брадавицата започва да потъмнява, а след това ще изсъхне и най-накрая ще падне.

Масло от чаено дърво

Можете да използвате масло от чаено дърво, за да премахнете брадавица. Етеричното масло няма да увреди кожата ви по някакъв начин. За това лечение започнете чрез промиване на района около кожата с малко топла вода и сапун, и се уверете, че сте подсушили добре. Използвайте между една и три капки масло от чаено дърво, като го прилагате директно към кожата и търкате добре с помощта на памучен тампон. Правете това най-малко три пъти дневно и с течение на времето ще забележите, че брадавицата ще изсъхне и ще падне.

Можете също така да поставите лепенка върху брадавицата, след като сте я намазали. Това ще помогне на маслото да си свърши работата по-бързо и може да се изненадате, че в рамките на два дни брадавицата ще е напълно пресъхнала и паднала.

Не забравяйте, че не трябва да се разранява брадавицата, тъй като това може да причини сериозни щети и дори да доведе до кървене. Има и други домашни лечения, които включват използване на конец за зъби, за да намали кръвообращението на кожата. Въпреки, че те могат да бъдат ефективни също биха могли и да ви причинят дискомфорт и болка. Двете лечения в тази статия избягват нежелани странични ефекти.

 

Автор: Rehan ijaz

Източник: http://blogs.naturalnews.com/natural-skin-tag-removal/

Напиши коментар

Добави обява

×
×