(NaturalNews)

„Водата съставя от половина до четири пети от вас, в зависимост от това колко мазнини имате в тялото. Тя съставлява около 85 процента от мозъка ви, 80 процента от кръвта ви и 70 процента от вашите чисти мускули. Човешкото тяло, както и всички живи организми, оцеляват с помощта на един непрекъснат поток от енергия. Вие сте един двигател и водата е вашето гориво, охлаждаща течност и лубрикант. Водата ви кара да живеете“, твърди Сюзън Уинклър в публикацията на UC Davis, Подземни Води.

Като цяло, здравомислещите хора са добре запознати с важността от правилното хидратиране. И все пак, с толкова много възможности за пречистване и подобряване на водата, остава въпросът – коя вода е най-добра?

Обработена или естествена

Гуруто на суровите храни Дейвид Уолф подкрепя изворната вода в стъклени съдове, както прави и диетологът и защитник на природното здраве Даниел Виталис. Браянт Клемент от Здравния Институт Хипократ препоръчва система за жива вода, докато Гейбриъл Казънс, MD, подкрепя дестилираната вода, която е била преструктурирана.

Обработената вода може да бъде проблематична – от общинските пречиствателни станции, чак до най-проста система за домашно филтриране. Виталис посочва, че деминерализираната вода, подобна на това, което се намира с дестилирана вода и с обратна осмоза, може да доведе до здравословни проблеми:

„Последните епидемиологични проучвания на екологичен дизайн сред руските популации, снабдявани с вода с различни количества разтворени частици, показват, че ниско-минерализирана вода за пиене може да бъде рисков фактор за хипертония и исхемична болест на сърцето, язва на стомаха и дванадесетопръстника, хроничен гастрит, гуша, усложнения на бременността и няколко усложнения при новородени и малки деца, включително жълтеница, анемия, фрактури и нарушения на растежа.“ – „Рискове за здравето от пиенето на деминерализирана вода“, F. Kozisek, насоки на Световната Здравна Организация за качеството на питейната вода.

Виталис класифицира водата с обратна осмоза и дестилираната вода като „бяло брашно“ на водата. Независимо от това, премахването на фармацевтични и промишлени отпадъци, тежки метали, химикали, флуорид, радиоактивни частици и хлор от питейната вода е изключително важно. Как да се постигне баланс?

Д-р Казънс предлага дестилационен процес за премахване на токсините, а след това преструктуриране на водата с микроелементи чрез малки количества от непреработена сол. И двамата, Уолф и Виталис съветват намиране на дива вода, която е без замърсители – това са извори.

Ако във вашия район няма естествен извор или е недостъпен, следващото най-хубаво нещо е да я пресъздадете със система за жива вода. Специализирани медни тръби съдържат спирален интериор, който имитира движението на извори и реки, като по този начин преструктурира водата в клъстери. Поддръжниците смятат, че това групиране прави водата по-бионалична. Системата също повишава нивото на разтворен кислород и намалява различни замърсители.

На последно място, има алкална йонизирана вода. Лауреатът на Нобелова награда д-р Хенри Коанда прекарал шест десетилетия, изучавайки водата Хунза и открил, че тя има уникален вискозитет и повърхностно напрежение. Водата също имала високо алкално рН, изключително активен водород и изобилие от колоидно минерално съдържание. Въз основа на това проучване, японските учени се опитали да пресъздадат водата Хунза с помощта на руска технология на електролиза – което ражда йонизирана вода.

За съжаление, много хора, включително Лорънс Уилсън, MD, чувстват, че дейонизираната вода не отговаря на истинската изворна вода и трябва да се избягва. Д-р Уилсън отбелязва, че „изворната вода преминава върху скалите в земята и приема различни минерали, които въздействуват на нейното рН. Добрата изворна вода обикновено има леко алкално рН около 8 или дори 8.5, но не много повече.“ В контраст, дейонизираната вода има рН до 12 или 13, което не се счита за здравословно.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×