(NaturalNews)

Проблемът за опасностите от наситените мазнини се разпада постепенно, въпреки че все още има много хранителни и медицински експерти, които го поддържат. Факт е, че непреработените наситени мазнини са необходими за добро здраве.

Миелиновата обвивка на нервната система и мозъчните клетки за предаване на нервните сигнали са мастни. Мазнините са структурен компонент на нашите клетъчните стени. Без холестерол в кожата ни, превръщането на слънчевата светлина във витамин D3 няма се да се случи.

Плаката на вътрешните стени на артериите се причинява от възпаление от транс-мастни хидрогенирани масла за готвене или салати, дисбаланс на омега-3 и омега-6 мастни киселини, и/или калциево натрупване (калциране) от свободно плаващ калций в кръвта, ненавлизащ в костите, поради недостатък на витамин К.

Повечето от „науката“ срещу кокосовото масло е основана на топлинно обработено хидрогенирано кокосово масло. Това е като да кажеш, че млякото е нездравословно след използване само на пастьоризирано мляко от лошо отглеждани и хранени крави, тровени с антибиотици и хормони на растежа.

Сега, след като дезинформацията за холестерола и наситените мазнини избледнява, всеки може да се наслади на либералното използване на здравословни наситени мазнини. Една от най-здравословните наситени мазнини е кокосовото масло. Биологично, студено пресовано кокосово масло е най-здравословният избор.

То има тенденция да се превръща в течност при по-високи стайни температури, така че може да се наложи да го съхранявате в хладилник за кратки периоди, ако искате да го добавяте в други храни, или просто да го приемате директно. Също така има и други форми на кокосовото масло, които могат да се вземат предвид.

Ползи от кокосови продукти

Биологично, студено пресовано, необработено кокосово масло е единственото, което трябва да се използва за ситуации на не-готвене. То съдържа средноверижни триглицериди (MCT). Те се превръщат в енергия, а не в мазнини, от черния дроб.

Този процес създава кетони, които мозъкът може да използва за енергия, въпреки метаболитните препятствия.

Лекарка във Флорида използва кокосово масло да обърне успешно болестта на съпруга си в късен стадий на Алцхаймер, така че със сигурност може да помогне за ранните фази на болестта на Алцхаймер.

Освен това, има много доклади за подобряване на храносмилането и увеличаване на енергията от поглъщане на кокосово масло или вода.

Различни методи за използване на кокосово масло и други форми на кокосов орех

(1) Може да добавите една или две супени лъжици във вашата зърнена закуска или в шейк по ваш избор, това са отлични приложения, ако не можете да се справите директно с вкуса на кокосовото масло. Кокосовото масло може да бъде неразделна част от вашите шейкове.

(2) Кокосовата вода се превърна в избор за спортна напитка за здравно ориентирани спортисти и такива, които тренират усърдно. Професионалният тенисист Джон Иснър използва кокосова вода и спечели Уимбълдън в 11-часов мач.

Той твърди, че кокосовата вода е много хидратираща и против спазми, независимо от топлината и влагата.

(3) Кокосовото масло има ниска температура на пушене. Така че то не е избор за готвене на висока температура. Но е отлично за сотиране на зеленчуци на слаб огън. Ако харесвате тайландска кухня, готвене с кокос и няколко фъстъка ще ви закара там.

(4) Искате ли да получите вкуса на пуканки от едно време в киното? Можете да използвате малко по-нисък клас кокосово масло за органичната пукаща царевица. Кината използват хидрогенирано кокосово масло, нездравословния избор.

(5) Можете да направите кокосово мляко с биологичен, неподсладен настърган кокос и пречистена вода. Настърган кокосов орех може да бъде добавен към кисело мляко или зърнени закуски за здравословно овкусяване.

(6) Страдащите от Целиакия и непоносимост към пшеница могат да се радват! Можете да направите свои собствени вкусни сладкиши и хлябове, използвайки кокосово брашно. Вегетарианският готвач Мишел Форбс от Кухнята на Анджелика твърди, че кокосовото брашно дава невероятни резултати и е здравословно.

При използване на кокосово брашно за конкретни рецепти, важно е да се взимат малки количества в мерителна чашка, вместо директно да се ръси. Кокосовото брашно е толкова фино, че не може да се измерва правилно, ако просто се изсипва.

(7) Избягвайте скъпите дезодоранти с алуминий за подмишници, направете своя ​​собствена безопасна алтернатива с кокосово масло. Вземете една четвърт чаша кокосово масло, бавно разтопете, ако е в твърдо състояние; смесете го с приблизително по две супени лъжици сода за хляб и царевично нишесте (не-ГМО) или прах арарут.

Можете да добавите една или две дузини капки от любимото си етерично масло за аромат. Сместа се поставя в стъклен съд. Понякога, ако се получи раздразнение по кожата трябва да намалите един от праховете или етеричното масло. Изглежда, че има по-малко проблеми с прах арарут, отколкото с царевично нишесте.

(8) Висококачественото кокосово масло е отлично като овлажнител за кожа или лосион. То действително може да помогне за лекуване на псориазис, дерматит или екзема. Също така може да послужи като основа за терапии за лице или като балсам за коса.

Кокосовото масло е пълно с антиоксиданти, за да ви помогне да поддържате кожата от твърде бързо стареене.

Източник: http://www.naturalnews.com/041258_coconut_oil_health_benefits_natural_remedies.html#ixzz2Za2M6dZ6

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×