(NaturalNews)

Жадни ли сте? Като се имат предвид обстоятелствата, повечето хора биха се просегнали за бутилка или кутийка с леденостудено газирано. Почти 90 процента от хората по целия свят пият по едно или друго време по някоя газирана напитка, съдържаща захар. Борбата не е особено справедлива, средно, има повече газирани напитки, отколкото  бутилирана вода, изложени по рафтовете.

Науката и медицината в днешно време положително свързват газираните напитки с множество сериозни заболявания и състояния. Все повече и повече хора започват да преминават към вкусни и все пак здравословни алтернативи на подсладените газирани напитки. Действително има доста голям избор от напитки, отколкото повечето хора осъзнават. Тук са изброени пет алтернативни напитки, които любителите на газирани напитки може да опитат:

Свеж плодов сок

Няма абсолютно никой в ​​света, който да каже, че сокът ​​от пресни плодове е безвкусен. Плодовите сокове имат богато изобилие от вкусове, така че пиещите няма да имат недостиг на нови неща, които да се опитат. И докато соковете от плодове от един сорт са много, представете си колко ще се разшири избора, когато започнем смесване на плодовите сокове.

Освен че са естествено сладки, плодовите сокове са наситени с витамини и минерали, които са полезни за организма. Що се отнася до пиещите на безалкохолно, които обичат газираното, те може да опитат смесване на чист плодов сок с газирана вода.

Кафе

Има любители на газираните, които избират сладките смеси поради това, че са богати на кофеин, което им действа ободряващо. Ако това е случаят, тогава тези хора могат да се насладят на чаша ароматно кафе.

Кафето също е богато на кофеин, особено кафето, което е произведено от прясно смлени зърна кафе. Кафето съдържа антиоксиданти, както и натурални масла, които са полезни за сърцето.

Зелен чай

Въпреки че повечето хора избират кафе заради кофеина, някои хора не харесват горчивия вкус на ароматната отвара. Една от най-добрите алтернативи за кафе и газирани напитки за тези хора е зеленият чай.

Чаят, особено зеленият сорт, е  пълен с антиоксиданти, които помагат на тялото да се отърве от свободните радикали – странични продукти, които  предпазват от различни заболявания, както и от преждевременно стареене. Подобно на кафето, чаят може да се приема горещ или студен, и се смесва чудесно с мляко.

Чаят, по-специално, има прекрасен вкус с малко изтискан лимон, или с нарязани  ментови листа. За подслаждане на напитката може да се използва мед или сироп от агаве.

Соево мляко

Има доста голям брой хора, особено в западните страни, които са алергични или  с непоносимост към мляко и млечни продукти, а това вероятно  ги кара да стоят настрана и от кафе и чай. Голяма и здравословна алтернатива на млякото е соевото мляко, което се извлича от соя. Технически, соевото мляко не е мляко по същност, тъй като не разполага с млечни протеини, намиращи се в разпространеното краве мляко. Но това от своя страна също прави соевото мляко безопасно за тези, които са с непоносимост към лактозата.

Тъй като соевото мляко има своя собствена фина сладост, може да се приема както е или охладено с лед. Соевото мляко е освежаваща, вкусна и здравословна алтернатива на газираните напитки.

Шейкове

За обобщение на петте здравословни и вкусни алтернативи на газираните напитки, хората могат да се отдадат на шейковете. Шейковете съдържат пресни плодове, натрошен лед, мляко и захар, което ги прави по-здравословна алтернатива за тези, които се поглезват с газирани напитки, като начин да се възнаградят.
За да направите шейковете много по-здравословни, млякото може да се замени със соево мляко, а захарта може да се замени с мед или сироп от агаве.

Тези пет здравословни алтернативи трябва да ви помогнат да прогоните глада за газирани напитки.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *