Колоидното сребро, наричано още сребърна вода – и среброто като цяло – има дълга история на употреба като лекарствен продукт. Дори и днес, много пациенти третират рани, превързани с бинтове, с гелове, напоени със сребро, а за някои пациенти например, които имат склонност към инфекции на пикочните пътища се използват катетри, съдържащи сребро. Колоидното сребро е достъпно без рецепта в магазините за здравословни храни и продължава да е по-ефективно в борбата с някои организми, отколкото много търговски медикаменти. Все пак, има някои неща, с които потребителите трябва да са наясно, когато закупуват колоидно сребро, за да са сигурни, че ще получат ефективен продукт.

Размер на частиците

Прочетете внимателно етикета, за да разберете каква е големината на частиците в колоидна смес, която искате да закупите. По-малък размер на частиците е по-добре, тъй като тези частици са по- бионалични. Те могат да бъдат по-лесно абсорбирани и използвани в целия организъм, за да имат максимален ефект. Размери на частиците от 0.005 микрона или по-малко изглежда, че е най-ефективен.

Цвят

Най-качествените колоидни разтвори са ясни. Разтвори с по-тъмен цвят може да показват, че са добавени стабилизатори, добавки, соли или други пълнители, или че сребърните частици са по-големи от идеалните 0.005 микрона. Също така, ако продуктът изисква разклащане или, ако образува пяна, той може да съдържа примеси. Такива продукти трябва да се избягват.

Не влияе на стомаха

Колоидното сребро се използва срещу различни болестотворни патогени като бактерии. За разлика от антибиотиците, обаче, които убиват вредните и полезната флора безразборно, колоидното сребро не се отразява на добрите бактерии. Ето защо, ако продуктът, който използвате, е с високо качество, не трябва да има никакви проблеми с коремни спазми, диария или други стомашно-чревни болки.

Без аргирия

Аргирия или състоянието, белязано с превръщане на кожата в син цвят, в резултат на приема на сребърни протеини в тялото, е знак за ниско качество на сребърен продукт. Чистото колоидно сребро, което не съдържа соли, протеини или други добавки или пълнители, не причинява това състояние. Ето защо купуването на чист продуктът е важно.

Бъдете наясно с производствените техники

Не всички продукти с колоидно сребро се произвеждат по един и същ начин. Най-добрите продукти са произведени чрез използване на технологии с високо напрежение на променлив ток. Това е специализиран метод на производство, който произвежда най-качествени разтвори на сребро, по-добри от тези, получени с методи за ниско напрежение. Също така, не се заблуждавайте от високи концентрации, като концентрация, по-висока от 20, обикновено означава, че има соли и други пълнители.

Най-добрият съвет, който да се даде на някой, обмислящ закупуването на колоидно сребро е да разучи повече преди това. Разберете какви марки има в местния магазин за здравословни храни след това направете малко проучване, за да разберете кои компании или марки имат най-добрата репутация за качество на стоките им. Това, както и насоките, дадени по-горе, трябва да ви помогнат да сте сигурни, че купувате висококачествен сребърен продукт.

 

Автор: Mayimina

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *