(NaturalNews)

Артритът всъщност e възпаление на една или повече стави, където се случва срещане на гъвкави физически точки на кост с кост чрез хрущял. Има различни форми и причини за артрит, но възпалението се отнася за всички от тях.

Решението за повечето е „управление на болката“ или лекарства с лекарско предписание като ибупрофен, които са НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства).

Всички средства за защита на Фармацията, независимо дали предписани или други, предизвикат странични ефекти. Дори ибупрофен, който се използва често може да създаде сериозни проблеми. И те не правят нищо повече от това да намалят болката.

Естествените средства облекчават болката, не създават или са с минимални странични ефекти за здравето, допринасят за изцеление на възпалените области и облекчаване на болката.

Естествени средства за възпаление, които можете да използвате за болка и артрит

(1) Куркумата може би е най-изтъкваната и почитана билка за борба с възпалението. Активната ѝ съставка, куркумин, е на разположение като добавка. Изглежда, че куркуминът не е толкова био-достъпен, както може да се очаква. По-био-разпространената форма е с биоперин от черен пипер.

Д-р Ръсел Блейлок съветва максимизиране на куркумина чрез изпразване на съдържанието на капсулата в лъжица зехтин и гълтането му. Куркуминът е едно от предложенията на Блейлок за предотвратяване на цитокинна буря от ваксинации, която създава възпаление на мозъка.

Но куркуминът може да бъде извлечен от куркума чрез традиционни индийски аюрведически методи. Един такъв метод се нарича Златно Мляко.

Просто вземете една четвърт чаша куркума на прах, смесена с половин чаша чиста вода и оставете да къкри за няколко минути на умерен огън, като се бърка непрекъснато. Не позволявайте на образуващата гъста паста да стане прекалено суха.

След като се охлади я поставете в стъклен буркан и го сложете в хладилника. Може да се запази в продължение на няколко седмици. Вземете една супена лъжица или повече паста за всяка употреба и смесвайте с горещо мляко (животинско или на растителна основа), добавете мед или кленов сироп за вкус и половин чаена лъжичка гхи, кокосово, бадемово или сусамово масло.

Можете да добавите малко черен пипер, заради съдържанието му от пиперин, за да се подобри бионаличността.

(2) Бромелаин е смес от храносмилателни и протеолитични ензими от сърцевина на ананас. Това са протеолитични ензими, които помагат за облекчаване на възпалени тъкани. Бромелаинът е евтин и достъпен.

(3) Органична сяра е прекурсор за хондроитин сулфат и глюкозамин сулфат, две аминокиселини, които са от решаващо значение за здравето на костите и ставите. Съдържанието на сяра в продукцията е намалено, поради модерните селскостопански технологии.

Приемане на добавки органични серни кристали от MSM (метилсулфонилметан). Тази добавка е най-ефикасна като биологични люспи, а не синтетичен прах в капсули.

Друг източник на сяра, който може да се прилага локално заедно с MSM е DMSO (диметилсулфоксид). Само се подсигурете, че не се използва промишлен клас DMSO. Използвайте само фармацевтично качество.

(4) Арника е друго локално средство за лечение на болка и скованост, свързани с артрит или други възпаления. DMSO е проникващ агент, който може да се използва с арника, за да се гарантира дълбоко проникване в тъканите.

(5) Кора от бяла върба датира още от 5-ти век преди новата ера, когато Хипократ е писал за нея. Активната съставка салицин се превръща в тялото на салицилова киселина, която е активната болкоуспокояваща съставка.

Германия е разработила ацетилсалицилова киселина (АСК) и масово я произвежда като аспирин, който е малко по-груб за лигавицата на стомаха и произвежда други странични ефекти. Мнозина смятат, че бялата върба превъзхожда аспирина, защото съдържа фитонутриенти, които синергистично подкрепят салицина.

Може да има някои леки нежелани реакции с бялата върба. Можете да потърсте повече информация за нея.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Пет от най-добрите естествени средства за артрит и възпаление”

Напиши коментар

Добави обява

×
×