(NaturalNews)

Магнезият е един от най-важните минерали в нашите тела, който играе роля в повече от 300 жизненоважни биологични процеси. Въпреки това много хора не получават достатъчно от този важен минерал в ежедневните си диети. Въпреки че магнезият се среща в много органични храни, включително листни зеленчуци, ядки, семена и пълнозърнести храни, много от тези храни съдържат само малки количества, и получаването на достатъчно само чрез диетата може да отнеме грижливо планиране. Нещо повече, тъй като голяма част от повърхностния слой на почвата е изчерпана от важни хранителни вещества, получаването на достатъчно магнезий само чрез храната може да бъде дори още по-трудно.

За щастие, мъжете и жените могат да гарантират, че получават достатъчно магнезий чрез прием на дневна добавка. Днес има няколко различни видове магнезиеви добавки, от които можете да изберете, и знаенето на коя е най-добра за вашите нужди може да бъде объркващо.

Много хора се обръщат към магнезиев цитрат само заради неговото широко разпространение. Но дали това е най-добрият вид на магнезиева добавка за вас?

Преглед на Магнезиев цитрат

Магнезиев цитрат се получава, когато се комбинира магнезий с лимонена киселина. Както беше отбелязано, това е една от най-често използваните форми на магнезий, главно защото е евтина и е по-достъпна в търговските продукти, включително много слабителни. Всъщност, в подходящата доза магнезиевият цитрат може да бъде толкова ефективно слабително, че често се предписва преди операция за прочистване на червата.

Приеман в по-лека форма, слабителният ефект на магнезиевия цитрат може да бъде сведен до минимум, докато все още се позволяват успокояващите ефекти, свързани с тази форма на минерала. Магнезиевият цитрат помага за отпускане на мускулите (което е един от начините за оказване на слабително действие), и една доза, приемана преди лягане, може да помогне на много хора да се отпуснат, да заспят по-бързо и да спят по-спокойно. Също така се абсорбира много по-добре от тялото, отколкото някои други форми на магнезий, включително и широко достъпния магнезиев оксид, който  има по-висока концентрация на магнезий, но е много по-труден за абсорбиране и използване от организма. Също така, магнезиевият цитрат се абсорбира по-добре от друг често срещан вид на магнезиева добавка, магнезиев сулфат.

И все пак, просто защото е по-широко търговски достъпен и често по-евтин в сравнение с други форми на магнезий, това не означава задължително, че магнезиевият цитрат е най-добрият вариант, когато става въпрос за магнезиеви добавки. Всъщност, има две други форми, които могат да бъдат за предпочитане, благодарение на техния ефект за лечение на болка и сърдечно-съдови заболявания и техните изключително високи нива на усвояване.

Магнезиев малат

Комбиниран с ябълчена киселина, магнезият образува сол или химическо съединение, наречено магнезиев малат. Ябълчената киселина е изолирана за първи път в ябълките, от където произлиза и името ѝ. Магнезиевият малат е бил свързан в клинични проучвания с намаляване на болката, особено при хора, които страдат от фибромиалгия. Към днешна дата, няма проучвания, които обясняват как точно работи магнезиевият малат в борбата с хроничната болка, но учените смятат, че работи на клетъчно ниво, което помага насърчаване на клетъчния метаболизъм, за да осигури повече енергия, като намалява чувството на умора, което често съпътства и изостря хроничната болка. Те също така вярват, че магнезиевият малат може да работи по втори начин, помагайки за изчистване на концентрации на специфични органични съединения, които могат да доведат до широко разпространена болка. Магнезиевият малат има една от най-високите темпове на усвояване от всички видове магнезиеви добавки, както и следващата в нашия списък.

Магнезиев оротат

Тази добавка комбинира магнезий с оротова киселина, естествен химикал, който също играе роля в метаболизма. Магнезиевия оротат е свързан с изразени подобрения в сърдечно-съдовото здраве, особено при пациенти с коронарна артериална болест, застойна сърдечна недостатъчност и предишни сърдечни атаки. Отново, учените не са сигурни как точно работи съединението за подобряване на сърдечната дейност, но както с магнезиевия малат, те вярват, че работи върху клетъчния метаболизъм, за да се подобри начинът, по който клетките са в състояние да използват енергия, за да се лекуват и размножават. По този начин, увредените клетки са по-лесно „подобрени“ или заменени със здрави клетки. Магнезиевият оротат е широко използван за лечение на болест на сърцето за повече от 40 години в Русия. Също като магнезиевия малат, магнезиевият оротат също се абсорбира много добре от тялото.

Тъй като магнезият играе толкова важна роля в толкова много от естествените процеси на организма, получаването на достатъчно количество от него е от решаващо значение. Макар че би било идеално да получаваме всички наши хранителни вещества, включително витамини и минерали, от храните, които ядем, освен ако не прекарваме цял ден за планиране на менюта, пазаруване и приготвяне на храна, постигането на тази цел може да бъде почти невъзможно. Дори внимателно подготвен план за хранене може по невнимание да бъде с ниско съдържание на критични хранителни вещества.

Избирането на добавка с високо качество, която се абсорбира и използва лесно от организма е ефективен начин да се уверите, че получавате възможно най-доброто хранене за добро здраве. Ако все още не приемате магнезиева добавка, помислете за добавянето ѝ към вашия списък, и отделете известно време, за да се уверите, че получавате най-добрия за вас вид.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Aurora Geib

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×