(NaturalNews)

До сега, повечето читатели на Natural News имат някаква представа за способността на кръстоцветните зеленчуци да пречат на раковите клетки да се развиват или възпрепятстват растежа им веднъж след като са се образували.

От тези кръстоцветни зеленчуци, сред които са броколи, карфиол, брюкселско зеле, кейл, зеле и бок чой измежду много други, броколито показа най-постоянните и изразени противоракови ефекти при тестване.

Видовете отглеждани броколи и приготвянето им определя тяхната противоракова сила. Количеството, което трябва да се яде за висока противоракова активност може да бъде твърде много за повечето хора, с изключение на най-страстните любители на броколи.

Но наскоро, по-достъпен вариант на броколито е доказан, като толкова мощен, за предоставяне на противоракови съединения, че дори една група се опита да го патентова, но за щастие, с неуспех.

Сега същото противораково съединение в броколите е тествано положително за неговото въздействие върху съществуващ остеоартрит или дегенеративни ставни заболявания, много често, болезнени и инвалидизиращи дегенеративни ставни състояния, които засягат около 20 милиона души или повече само в САЩ.

Възрастните хора е най-вероятно да страдат от остеоартрит, тъй като износването на ставите увеличава възпалението.

Какво е противораковото съединение и как е било тествано

Противораковото съединение е сулфорафан на базата на сяра. Той не идва опакован като подарък в броколито, за разлика от естествения прекурсор глюкорафанин, който го създава.

Така че това е съдържанието глюкорафанин, което варира в зависимост от различния вид броколи и е от съществено значение за създаването на сулфорафан, освобождава ензими от фаза 2, които неутрализират силно реактивните форми на причиняващи рак химикали, преди да могат да увредят ДНК и да насърчат рак.

Съвсем скорошен тест на създаването на сулфорафан от броколито и дейността е фокусиран върху остеоартрит вместо рак. В Университета на Източна Англия в Обединеното кралство, проучване ин витро (стъкло/Петри) показва, че сулфорафанът блокира ключов възпалителен ензим. Възпалението е в основата на остеоартрита.

Също така, те завършват ин виво (животински) изследвания, които показват, че мишки, хранени с храна, богата на глюкорафин, произвеждащ сулфорафан от броколи имат значително по-малко ставнен хрущял от мишки, които са имали по-малко сулфорафан. Изследването е публикувано в списание Артрит и Ревматизъм.

Сега същитя този екип ще провежда проучване с хора. Те дори са създали супер хибрид броколи, наречен от тях ​​Бенефорте (Beneforte), който ще бъде консумиран от 20 пациенти по 100 грама дневно, на които предстои замяната на колянна става в продължение на две седмици преди техните операции. Още 20 подобни пациенти няма да консумират броколи Beneforte. Всички 40 отстранени тъкани ще бъдат сравнени след техните операции на колянна става.

Повечето хора знаят, че консумацията на много нагряти доматени продукти е добър начин да се насладим на италиански храни и да се предпазим от рак на простатата с противораковото средство ликопен.

Но комбинирането на готвени домати с броколи е доказано, че предлага по-високи превантивни ракови свойства, отколкото двете храни поотделно. За да се определи това Университетът на Илинойс в Урбана-Шампейн и Институтът за Изследване Солове на Кълъмбъс, щата Охайо са провели животинско проучване с плъхове. То е публикувано в изданието на Раково Проучване от 2007 г.

Най-мощното броколи, тествано и оспорвано

През 1997 г., Университетът Джон Хопкинс открива, че кълнове от броколи имат от 20 до 50 пъти повече капацитет глюкорафанин към сулфорафан, отколкото броколито. Те са били толкова впечатлени от това, което открили, че създават фирмата Brassica Protection Products LLC и патентоват своите констатации.

Тогава те изиграват Монсанто и съдят отделни търговски фермери на кълнове на броколи, за да се премахне съществуващата конкуренция. За щастие земеделските производители се обединяват и формират защита, която надделява дори след обжалването на Brassica през 2002 година.

Съдията от Мериленд постановява, … „простото описване на неочаквани полезни резултати от известен метод не дава право на Ищците (Продуктите Brassica) да патентоват този процес.“ Най-накрая някаква справедливост в съдебната система.

Поради преувеличените опасения за Е.коли, някои търговски култиватори на кълнове от броколи прибягват до използване на белина като дезинфектант. Това не е много здравословно. Агенцията по Храните и Лекарствата на САЩ препоръчва да се готвят. И двете мерки нарушават ензимите и здравословните съединения в кълновете.

Вашите възможности са да закупувате биологично произведени кълнове от броколи, които се намират трудно и са скъпи, или още по-добре, просто покълнете свои собствени биологични семена от броколи. Това е билета.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *