(NaturalNews)

Стомашните болки никога не са добре дошли. Те често се появят внезапно, поради редица фактори, като например разпространението на ГМО и замърсени храни, ежедневни стресови фактори и зает начин на живот, който не позволява достатъчно време за здравословно приготвяне на храна. Каквато и да е причината, най-лошите стомашни болки могат да ви отлъчат бързо от задачите, оставяйки ви да се превивате от болка. За щастие, има храни и напитки, осигурени от майката природа, които могат да помогнат за бързо успокояване на дори най-лошите болки в стомаха и да ви върнат на място.

Храни и напитки, които помагат за успокояване на болки в стомаха

Вземе кратка пауза с чаша чай от лайка. Чаят от лайка е чудесен за успокоение на болки в стомаха, благодарение на своите седативни (успокояващи) и противовъзпалителни свойства, които помагат за успокояване на дискомфорт в коремната област.

Направете чай от свеж джинджифил. Джинджифилът е мощно средство, успокояващо болки в стомаха, поради своите противовъзпалителни свойства и активна съставка гингерол. Противовъзпалителните му свойства неутрализират стомашните киселини, като същевременно повишават храносмилателните сокове, докато мощният антиоксидант гингерол намалява гадене и дискомфорт в коремната област, като същевременно намалява свободните радикали. Направете си чай от пресен джинджифил, режейки го на ленти и варейки в чиста вода в продължение на няколко минути.

Нарежете и изстискайте малко свеж лимон. Лимоните са една от най-използваните суперхрани (те са особено ефективни за чернодробна детоксикация). Просто стиснете една четвърт или половин лимон в чиста, топла вода и пийте бавно за незабавно освобождаване от болки в стомаха.

Използвайте силата на ябълковия оцет. Само малко количество ябълков оцет може да помогне за облекчаване на стомашни разстройства. Просто добавете няколко супени лъжици в чаша студена или топла вода и напитки.

Пийте кокосова вода. Кокосовата вода може да има успокояващ ефект върху болки в стомаха. Тя помага на цялото тяло да се чувства освежено, поради високото си съдържание на електролит. Също така съдържа калий и натурален витамин C.

Яжте кисело мляко. Киселото мляко е чудесно за успокояване на стомашни разстройства, тъй като е пълно с активни пробиотични култури, които могат да помогнат за храносмилането. Също така успокоява стомашни проблеми, тъй като охлажда лигавицата на стомаха.

Яжте купа с ябълково пюре. Ябълковото пюре е успокояващо, защото охлажда и покрива стомаха, лесно се усвоява и облекчава диарията. Калориите в него ще ви помогнат за успокоение на болки от глад, което ви дава възможност да не ядете прекалено много сложни храни, които могат да изострят стомашните неволи.

Яжте скорбялни храни като ориз, картофи и овес. Скорбялните храни, като тези, покриват стомашната лигавица, като успокояват болките в стомаха и улесняват храносмилането. Тези храни не стимулират киселинен рефлукс и преминават бързо през стомаха, така че няма да страдате от пълен с храна стомах, която не се смила лесно (като месо или други тежки храни). При възможност купувайте био храни, за да се избегнат ГМО ориз или картофи.

Храни, които да се избягват

Има някои храни, които ще е най-добре да се избягват, особено ако вече имате болки в стомаха. Ако не сте с болка в стомаха, избягвайте тези храни, тъй като те може да допринесат за това!

Избягвайте пшеница, царевица, ръж или други на глутенова основа храни. Глутенът може да причини или обостри болките в корема. Много от пшеницата и царевицата на пазара е ГМО, които могат да причинят или да влошат стомашни болки.

Захар. Голяма част от захарта в храните и напитките се получава от генетично модифицирано захарно цвекло. Дори и не-ГМО захарта може да разстрои стомаха.

Избягвайте боб, броколи, карфиол, соя. Тези храни са причиняващи газове и ще ви накарат да се чувствате по-свити и подути. Също така, голяма част от соята на пазара е от ГМО произход, което ще причини или обостри стомаха и храносмилателните проблеми.

Източник: http://www.naturalnews.com/040445_stomach_ache_indigestion_natural_remedies.html#ixzz2UKadXUkQ

Автор: Zach C. Miller

Превод от английски на български

By admin

4 thoughts on “При болезнени стомашни болки се въоръжете с тези храни и напитки”
  1. На пазара в България вече има кафе с рейши – едно кафе и се наутрализират киселините и болката в стомаха. Стомахът се успокоява, дори не ви гони постоянен глад. Ако проблема е по-сериозен може да се пие лъвската грива (Херициум) и сок от нони: http://kafeganoderma.wordpress.com/statii/ Може да се доверите на колегата, който е имал подобни стомашни проблеми https://www.youtube.com/watch?v=GbaoAQhEtNE

Напиши коментар

Добави обява

×
×