(NaturalNews)

Диарията може да бъде причинена от много фактори, вариращи от лоша храна до вирусни инфекции, но ако не ѝ се обърне внимание, може да причини повече от просто неудобство. Хроничната диария е известна с това, че причинява дехидратация, хранителен дисбаланс и други потенциални рискове за здравето. Поради това, човек трябва да я спре, преди  да е причинила голяма вреда. Ето и някои от най-добрите средства за защита срещу диария, които можете да използвате в дома си.

Домашни средства за диария

1. Получаване на достатъчно почивка. Много пъти диарията е един от най-естествените начини тялото ви да се бори с инфекции. Много пъти тези симптоми изчезват в рамките на няколко дни или след като инфекцията е ликвидирана. Починете си добре и позволете всичко да отшуми от само себе си.

2. Пийте течности. Добавяне на течности, които сте загубили по време на атаката от диарията е важно нещо, за да запазите здравето си. Препоръчително е докато сте болни да консумирате повече вода от обикновено, тъй като това предотвратява дехидратацията. Използване на електролити и спортни напитки да заменят йоните и минералите, загубени от тялото ви, също е препоръчително.

3. Яжте кисело мляко. Киселото мляко е много популярно, защото е богато на здравословни бактериални култури. Тези, така наречени добри бактерии, имат куп ползи за тялото ви, които варират от подобряване на храносмилането до способността да убиват микроорганизмите, причиняващи диарията.

4. Лекарства. Направени са специфични лекарства, които да предоставят незабавно и дългосрочно облекчение на симптомите на диария. Лекарства като Имодиум и Пепто-Бисмол имат ефекти, вариращи от забавяне на чревната перисталтика до намаляване на бактериалните реакции.

5. Консумирайте определени храни. Някои храни са по-подходящи за консумация по време на период с диария. Използвайте храни, които са нежни за храносмилането, като супа, бисквитки и банани. Чаят също се препоръчва и заради способността му да контролира чревни възпаления и спазми.

6. Избягвайте определени храни. Определени храни могат да имат пагубен ефект върху храносмилателния тракт по време на атаката от диарията. Избягвайте храни, които стимулират движението на червата, като например, храни богати на захар и кофеин. Трудни за смилане храни, като мляко и богати на фибри храни, също трябва да се избягват.

7. Храни, съдържащи скорбяла. Храните, които съдържат много скорбяла имат способността да утешават корема ви, но избягвайте храни, съдържащи скорбяла, които се приготвят с използването на много захар и мазнини.

8. Консумирайте определени хранителни съставки. За определени съставки се знае, че имат положителен ефект върху хора, които страдат от диария. Антиоксидантите могат да помогнат за защита на чревната тъкан от инфекция. Танините (съставки в чай и някои плодове) също имат уникални антимикробни свойства.

Докато диарията се смята за нормално явление, необходимо е добро управление, за да се предотврати допълнително повишаване на симптомите. Повечето от тези техники за управление могат да се направят от уюта на вашия дом, но ако симптомите продължават да упорстват или да се влошават, най-добре е да се обърнете към лекар.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

One thought on “Прости, но ефективни средства против диария”
  1. При ДИАРИЯ взимайте Ентеросан. Едно или максимум две таблетки са достатъчни да спрат болките в корема и диарията. Всички други химии са само дадени пари на вятъра-без ефект! ИЗПРОБВАНО МНОГОКРАТНО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *