(NaturalNews)

Хората се считат за визуални същества. Това означава, че очите се считат за най-мощното (или поне най-използваното) от всички пет основни сетива. Въпреки това, очите могат да бъдат подложени на различни видове наранявания. И всяко от тези наранявания може да увреди зрението по най-лошия възможен начин. Но ако знаете правилните техники, можете да лекувате някои от тези наранявания сами у дома.

Ето някои от очните проблеми, които могат да се лекуват без да напускате четирите ъгъла на вашия дом.

Алергии

Мисълта за очни алергии изглежда като малко вероятна перспектива на пръв поглед. Но е факт, че очите са склонни към различни видове алергични реакции. Тези алергии могат да оставят очите ви червени и сълзящи. Най-важната част от лечение на такива алергии е да се разбере какъв е алергена и да се направи всичко възможно, за да се избегне излагане. В случай, че не можете да го избегнете, има различни лечения за алергии на очите, които можете да използвате за облекчаване на симптомите.

Ечемик на окото

Този тип очна инфекция може да изглежда неприятно особено в разгара на нейната поява, но всъщност е безвредна и не оставя дългосрочни странични ефекти. Но, разбира се, има много начини за предотвратяване на нейното разширяване, като се лекува при възможно най-скоро време. Можете да направите това, намокряйки кърпа с топла вода, като след това да я поставите над окото си. Тази процедура се повтаря веднага след като водата се охлади. Топлината от водата отваря порите на окото, което помага за премахване на инфекцията.

Насинени очи

Насиненото око се характеризира с ударено място в областта около очите. Ако няма други симптоми, като замъглено виждане, това е нещо, което е лесно лечимо у дома. Първото нещо, което трябва да направите, е да се поставите лед върху засегнатата област, за да се предотврати подуване. Ако ще се използва чист лед, увийте го в кърпа, за да се предотврати замръзване на кожата. Правете това в продължение на 10-15 минути в 2-часови интервали, особено през първия ден.

Конюнктивит

Известен още като розово око и болки в очите, конюнктивитът се характеризира с подуване на конюнктивата, което води до зачервяване и възпаление на засегнатото око (очи). Тези инфекции често са вирусни по природа, така че антибиотиците не са много ефективни за лечение, освен ако не е доказано, че инфекцията е бактериална. Можете да използвате капки за очи за дезинфекция и студени компреси за облекчаване на сърбежа. Все пак внимавайте, защото конюнктивитът обикновено е силно заразен.

Справяне с други очни проблеми

Ако имате други симптоми, като замъгляване на зрението, може да е най-добре да се консултирате с лекар за по-разширено лечение. Специфични травми на очите, като например двойно виждане и тежка болка в очите, е най-добре да се погледнат от обучен медицински персонал. Това е така, защото най-сериозните травми на очите може потенциално да доведат до трайно увреждане на зрението. Колкото по-скоро получите помощ, шансовете ви за възстановяване, без дългосрочни проблеми за визията, значително се подобряват.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *