(NaturalNews)

Смокините са съществували в продължение на векове. Вероятно произхождат от Египет около 9200 г. пр. Хр. Добавянето на повече от 2000 години след Хр. поставя смокините във философията на палео диета за ядене само на храни, които са съществували преди ерата на селското стопанство.

Сушени смокини или конфитюрни смеси се ползват с търговска цел, защото пресните смокини не издържат дълго, въпреки че се препоръчват, ако ги използвате бързо.

Ето малко хранителна информация за смокините, която ще ви изненада, а може и да ви мотивира да включите смокини във вашето меню.

Седем причини за включване на смокини в менюто ви

(1) Това може да е първата ви изненада: смокините помагат за изграждане на здрави кости. Те съдържат същественото изграждащо костите трио от магнезий, калций и витамин К2.

Без магнезий, калцият е инертен. И без витамин K2, калцият се отклонява от костната материя в кръвта, вероятно калцирайки вътрешните облицовки на кръвоносните съдове.

(2) Смокините са полезни за здравето на сърцето. В допълнение към намаляването на калциеви отлагания в кръвоносните съдове, магнезият и калият в смокините са от съществено значение за поддържане  здравето на сърцето и поддържане на кръвното налягане в норма.

(3) Смокините са с високо съдържание на разтворими и неразтворими фибри. Разтворимите фибри помагат за забавяне на храносмилането и  ви кара да се чувствате по-заситени. Помагат също и за стабилизиране и намаляване нивата на кръвната захар. Добри са за успокоение на синдром на дразнимото черво (СДЧ).

Неразтворимите фибри осигуряват нужната част, помагаща за прочистването на дебелото черво и лесно премахване на отпадъците, намалявайки инциденти от запек. И двата вида фибри са полезни инструменти за управление на теглото.

(4) Смокините помагат за намаляване на серумните нива на триглицеридите. Нивата на триглицеридите се считат за по-подходящи маркери за прогнозиране на проблеми  на сърцето и затлъстяването, отколкото нивата на холестерола.

(5) Сушените смокини са на върха на списъка на сушените плодове за фенолни нива на антиоксиданти. Плодовите антиоксиданти показват по-големи ползи за здравето на очите, отколкото растителните антиоксиданти, включително морковите, дори предлагащи защита срещу макулна дегенерация, свързана с възрастта (МДСВ), водеща причина за слепота.

(6) Смокините са с високи алкални стойности, помагащи на организма да постигне и поддържа оптималното 7,0-7,4 рН за водене на здравословен живот без заболяване.

(7) Смокините са с много високо съдържание на желязо, минералът, който спомага за създаването на червените кръвни клетки и предотвратяване на анемия. Бременните жени се насърчават да поддържат високо ниво на червени кръвни клетки. Така че оставете шоколада настрана и закусвайте със сушени смокини, ако очаквате бебе.

Поучително заключение

Сушените смокини са с по-високо естествено съдържание на захар от пресните смокини. Пресните смокини имат ниско съдържание на захар, но те не се продават толкова често на дребно, колкото сушени смокини, и не са толкова издръжливи.

Но ако сте загрижени за съдържанието на захар и сте в преддиабетно състояние или по-лошо, помислете за смокинови листа, не за прикриване на интимните части, а за ядене. Смокиновите листа многократно демонстрират антидиабетни свойства.

Едно проучване, предлагащо смокинови листа за закуска на диабетици, показало, че те са изисквали по-малко инжекции инсулин от обичайното, през останалата част от деня.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Седем невероятни причини да се ядат повече смокини”

Напиши коментар

Добави обява

×
×