(NaturalNews)

Въз основа на остаряла дезинформация, калориите и мазнините се считат от повечето хора за проклятието на добрия външен вид и доброто здраве. Сега вече е ясно, че броенето на калории се надценява и че мазнините са добри за вас, дори необходими за жизненоважни органи и оптимално здраве.

Вече може да сте се сблъсквали с информация за невероятните здравни добродетели на кокосовото масло. Знаете ли, че това е наситена мазнина и само преди едно-две десетилетия се е отбягвала напълно като сърдечен убиец?

Високите калории на авокадото и съдържанието на мазнини се поставя в същата категория дезинформация като кокосовото масло, макар и не чак толкова драматично. Но авокадото се признава от здравни експерти все повече и повече, за толкова важно, че те препоръчват яденето на авокадо всеки ден!

Информация за мазнините накратко

Синтетичните решения за мазнини, като например маргаринът да замести маслото, е по-лошо отколкото всеки възприет проблем с маслото. Трансмастните киселини (маргаринът) и преработени хидрогенирани или частично хидрогенирани масла за готвене и салати, създадени от 1950-те, са просто токсични.

Либералното използване на тези преработени масла в преработените хранителни продукти или в храни създаде също нездравословен баланс на омега-6 и омега-3 мастни киселини, 20:1 или по-високо, вместо здравословните 3:1 омега-6 към омега-3.

Нездравословното съотношение на омега-6 и омега-3 е отговорно за по-голямата част на хронични възпаления, които водят до заболяване, включително болест на сърцето. Токсични заместители на мазнините и хидрогенирани масла също създават хронично възпаление, което води до заболяване.

Сега дори и наситените мазнини се приемат от съвременните лекари и специалисти по хранене, като необходими за нервите, мозъка и здравето на сърцето. Холестеролът на кожата започва процеса на преобразуване на UVB слънчевите лъчи във витамин D. Клетъчните стени, нервната тъкан, и повечето мозъчно вещество се състоят от мазнини, включително холестерол.

Седем причини защо авокадото следва да бъде част от ежедневните ни ястия

(1) Авокадото е с високо съдържание на лесно асимилиран растителен протеин. За метаболизма всички аминокиселини трябва да се съберат в пълни протеини. Това помага на панкреаса за загубата на борещите се с ракови клетки протеолитични ензими за разграждане на месните протеини.

(2) Добре за ядящите месо. GreenMedInfo обобщи едно изследване, което показва, че ядене на хамбургери с резен авокадо ограничава повишаване на серумното ниво на триглицеридите. Най-запознатите кардиолози смятат серумните нива на триглицеридите като по-силни маркери за потенциала болест на сърцето и възпалението, отколкото LDL холестерола.

(3) Авокадото има високо съдържание на естествен витамин Е, който е мощен антиоксидант, помагащ за предотвратяване на рак. Синтетичният витамин Е може да бъде токсичен.

(4) Авокадото помага на черния дроб за  производство на глутатион, смятан за най-главен антиоксидант от всички здравни експерти. Глутатионът всъщност освежава и рециклира отработените антиоксиданти от други източници.

Главният минерал магнезий, участващ в над 300 метаболитни процеса, също е в изобилие. Две главни неща в една вкусна храна. Много добре!

(5) Намалете риска от рак на гърдата с авокадо, високо на лутеин, витамин Е, и високо съдържание на мононенаситена олеинова мастна киселина. Това е потвърдено от изследвания. Така че, дами, откажете се от многото броене на калории и яжте повече авокадо.

(6) Подобрете здравето на сърцето за насърчаване на по-добър приток на кръв и понижаване на кръвното налягане чрез консумирането на авокадо. Отново това се дължи на тяхното богато съдържание на олеинова киселина.

(7) Подобрете функцията на мозъка и предотвратете деменция чрез консумирането на авокадо. Авокадото е на второ място след боровинките за насърчаване на здравето на мозъка, според д-р Стивън Прат, автор на Суперхрани РХ: Четиринадесет Храни Доказани да Променят Живота Ви.

Високото съдържание на олеинова киселина в авокадото спомага за създаване и поддържане на миелин, който предпазва нервната система и мозъка. Миелинът също помага за забързване на невронното предаване, които ни прави по-бдителни и психически по-бързи.

Заключение: д-р Ан Кулце, MD и автор на Диета 10 Стъпки на д-р Ан: Лесен План За Постоянна Загуба на Тегло и Дълголетно Здраве, препоръчва една четвърт до половин авокадо дневно. Може да се използва в салати или сандвичи или като гарнитура.

Ако бюджетът ви позволява и го има на разположение, изберете биологично авокадо. Ако не, Работната Група по Околоната Среда (EWG) слага авокадото в техния „Чист 15“ списък на зеленчуци и плодове с много ниски остатъчни вещества от пестициди.

Авокадото всъщност е тъмно зелен мастен плод с костилка, който може да се яде, когато е леко мек на допир.

Източник: http://www.naturalnews.com/041241_avocado_nutritional_health_superfoods.html#ixzz2ZQcP3ZBk

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

13 thoughts on “Седем неоспорими причини да ядем авокадо всеки ден”
  1. Заблудена сте. Костилката не е отровна. Изсушава се и се смила на прах, който се прибавя към различни храни.

 1. Не го пропускам, щом видя прилична цена.Хапваме го, дори когато не е съвсем омекнало, за да го обработвам с лъжичка. Открих, че също се обелва с картофобелачката, реже се лесно на резени и с домат, чесън и копър става супер гуакамоле.

 2. Аз всеки ден!!!! без изключение вям по едно авокадо. Чувствам се добре. Харесва ми и го препоръчвам на всички, които имат възможност и желания да го ползват, като заместител на едно ядене – аз го ползвам за обяд.

 3. вече го ям всеки ден от 1 месец и се чувствам много по-здрав и жизнен от преди !!!!

 4. за първи път чувам, че костилката е отровна. Бихте ли казали от къде е вашата информация, моля?

 5. „Аз всеки ден!!!! без изключение вям по едно авокадо.“

  „ВЯМ“ ???
  Може би е неволна грешка,ако не, жалко за „правописа“

  1. „В“ се намира до „Я“ ако се превключи на фонетична подредба на клавиатурата и в бързината се натискат по 2 копчета наведнъж, оттам ВЯМ, но да се стигне логично до извода се изисква мъжко мислене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *