(NaturalNews)

Това е една от видовете храни, които трябва незабавно да започнете да добавяте към вашето меню толкова често, колкото е възможно. Спирулина вирее основно в алкални езера от Централна и Южна Америка. Сега тя е призната като една от най-полезните храни в света, тъй като съдържа всички незаменими аминокиселини, така важни за поддържане и подобряване на здравето, включително пет от тях, които човешкото тяло не може да произвежда само, според проучване, проведено в Университета на Казас през 2005 г.

Доста интересно е да се отбележи, че общото съдържание на спирулина, всъщност, се състои от приблизително 60% протеини от сухата маса, следователно надминава всички други растителни продукти и дори средното на червеното месо от 27%. Тези протеини са високо смилаеми; следователно, голямо количество от тях се абсорбират и се използват от организма.

Спирулина силно насърчава детоксикацията и естественото прочистване на организма. Значително помага за укрепване на имунната система, чрез насърчаване и улесняване  производството на червени и бели кръвни клетки или други клетки, които отговарят за унищожаване на нежелани микроби и вируси. Високото ѝ съдържание на антиоксиданти също така обяснява възхваляването ѝ като прекрасно средство за засилване на имунната система.

Университетът на Флорида е показал в отделни изследвания с плъхове, че спирулина има способност да защитава мозъка. Изследователите отбелязват, че плъхове на възраст са поддържали техните невронни функции на много високо ниво, след като са били хранени със спирулина, в сравнение с тези, които не са били хранени. Те също така забелязали, че мозъчните лезии, получени от предизвикани инсулти са до 75% по-малки при плъхове, на които е била давана спирулина. Като цяло, плъховете хранени със спирулина, също изглежда са имали много по-малко повреди от свободни радикали от останалите.

Спирулина може да противодейства на анемия и имунологична дисфункция

Университетът на Калифорния показва окуражителни резултати след проучване, включващо 40 доброволци над 50-годишна възраст. Участниците, които не са имали история на основни хронични заболявания са получавали добавки спирулина за период от 12 седмици. Като определящ фактор за оценка  ефективността на имунната функция се е използвала пълна клетъчна картина. По време на изследването е имало данни за повишаване  концентрациите на средния корпускулярен хемоглобин, както и увеличаване  дейността на индоламин 2,3-диоксигеназа (IDO). Тези положителни резултати със сигурност проправят пътя за още повече изследвания, за да се докаже възможната ефективност на спирулина при лечение на анемия или имунологична дисфункция.

Институтът за Рак Dana-Farber и Харвардкото медицинско училище демонстрират потенциала на спирулина в борбата с различни вируси и може би дори ХИВ. Изследователите са били в състояние да покажат, че спирулина има способността някакси да предотвратява ХИВ репликация. Въпреки, че резултатите, свързани с ХИВ са изключително окуражаващи, те определено трябва да бъдат последвани от по-съществени и сериозни изследвания.

Ако сте заинтересувани от по-нататъшно разследване на тази наистина феноменална храна, вие лесно ще намерите доказателства, подкрепящи потенциална на спирулина за ефективно лечение на други заболявания като диабет тип 2, заболяване на черния дроб, Паркинсон и Алцхаймер, рак, артрит и много други.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: P. Simard

By admin

One thought on “Спирулина наистина е изключителна храна по всеки възможен начин”

Напиши коментар

Добави обява

×
×