(NaturalNews)

Читателите на Natural News знаят много добре, че често е най-добре да се преследват естествените опции, преди обръщане към лекарствата, за да се държат главоболията настрана. Ясно е, че разговор с медицински специалист би бил полезен, но не би навредило да се проучат възможностите, които поддържат естествената хармония на тялото, без смущения от лекарства или потенциално високи разходи за медицински прегледи.

Топ три храни за предотвратяване на главоболие

Има множество пресни и здравословни храни, които имат способността да помагат в борбата с мигрена и главоболие.

1) Спанак. Тъй като е пълен с рибофлавин (витамин В), спанакът е свързан с превенция на мигрена и следователно е идеален за включване в храната. Той може да се ползва суров в салати, да се добавя в шейкове или в задушени зеленчуци като гарнитура, сервиран с други здравословни храни.

2) Диня. Главоболието, причинено от дехидратация, е често срещано, така че е важно да се поддържа необходимото ниво на течности в организма. Дехидратация включва много фактори, като изпотяване, отделяне на урина и загуба на телесно тегло (загуба само на 1 до 2% от телесното тегло може да доведе до обезводняване). Нелекуван диабет, бъбречни заболявания и алкохолизъм могат да изострят проблемите, свързани с дехидратация. Храните с високо съдържание на вода, могат да запазят тялото хидратирано и да държат главоболието настрана. В допълнение към това, че съдържа много вода, динята снабдява дехидратираното тяло с важни минерали, включително магнезий и калий.

3) Бадеми. Според Института Линус Паулинг, порция от 28 г бадеми съдържа 78 мг магнезий. Тъй като е установено, че хората, които получават мигрени имат по-ниски от нормалните нива на магнезий, предполага се, че консумирането на храни,  които са богати на този минерал е възможен начин да се помогне на страдащите от мигрена.

В допълнение, към осигуряването на организма с много други общи ползи за здравето, които предоставят плодовете, зеленчуците, ядките и семената, яденето на такива здравословни храни може да помогне за предоставяне на облекчение от мигрена и главоболие.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×