млада-жена-слънчеви-очила-усмивка

Ние носим слънчеви очила, за да предпазим очите си от яркото слънце. Освен тази причина мнозина ги носят и като популярен аксесоар. Истината е, че освен каква марка или какъв модел са, важното е да носим очила. Независимо дали е най-евтината или най-скъпата марка в магазина, слънчевите очила трябва да са част от вашия външен вид.

Очите ни всъщност са доста чувствителни. Излагането им на слънчевите лъчи може да бъде вредно. Най-добрата грижа за очите е носенето на висококачествени очила, които предпазват 100% UVA и UVB. Очилата също трябва изцяло да покриват областта на очите. Поляризираните очила трябва да се носят, когато сме навън, около вода. Това ще помогне за защита от отблясъци. Кожата около очите е особено чувствителна и близо 10% от рака на кожата е близо до областта на очите. Слънчевите очила също защитават кожата около окото. Катаракта и глаукома също могат да бъдат резултат от дългосрочно излагане на очите на слънчева светлина. Слънчевата светлина влошава симптомите на тези състояния, което може да доведе до слепота. UV лъчите също могат да ускорят процеса на равитие на макулна дегенерация. Това се случва, когато ретината (по-специално макулата) започне да се изражда. Дори в облачни дни трябва да се носят слънчеви очила.

Слънцето, също може да причини и да предизвика мигрена. Носенето на слънчеви очила помага за намаляване на напрежението и умората на очите. Не е нужно да ги присвивате, което означава, че можете да виждате по-добре. Слънчевите очила трябва да се носят по всяко време на открито. Това важи около вода, снега и пясъка. Снегът отразява 80% от UV лъчите. Попадането на пясък в очите може да причини драскотини и трайни щети. Излагането на вятър също може да раздразни очите.

Около 73% от възрастните носят слънчеви очила, а около 58% от тях карат и децата си да носят очила. Именно кумулативната експозиция в крайна сметка води до щети. Някои хора никога не напускат дома си без тях, докато други нямат нищо против слънцето. Някои хора просто забравят. Всички сме изложени на риск от увреждане на очите от слънцето, обаче тези със сини очи дори повече, отколкото тези със кафяви очи. Дори очите могат да получат слънчево изгаряне, което се случва, когато очите са кървясали след деня на плажа или на снега. Така нареченият „поглед на сърфист“ може да се получи, когато сте били твърде дълго във водата и очите сърбят и набъбват. В зависимост от това къде живеете също може да допринесе за допълнително излагане на UV лъчи. Сан Хуан, Пуерто Рико има най-голям брой дни с най-много слънце, докато следват Хонолулу, Маями, Тампа Бей и Ню Орлеан.

Добавете малко стил и носете винаги слънчеви очила. Искаме да живеем, за да видим какво може да предложи животът, а очите ни са прозорците към тази цел.

Автор: Everybodysfit

Източник: naturalnewsblogs.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *