(NaturalNews)

Конвенционалните антибиотици са свръх-предписвани и свръх-консумирани. Те се раздават като парадни бонбони, хвърляни на всекиго, който вдигне ръка. Данни от 2010 г., получени от американските Центрове за Контрол на Заболяванията (CDC) показват, че на всеки 1000 души се раздават средно зашеметяващите 833 антибиотични предписания.

 

Конвенционалните антибиотици правят потребителите по-болни в дългосрочен план

Лекарите предписват антибиотици небрежно за вирусни инфекции, което е безполезно, тъй като антибиотиците са ефективни само за бактериални инфекции. За да станат нещата още по-лоши, свръх-предписването и свръхпотреблението, прави така, че бъдещите инфекции се борят по-трудно, тъй като антибиотиците намаляват добрите бактерии в червата.

В тази медицинска пародия резистентните на антибиотици бактерии се повишават, адаптирайки се към единствения начин на действие, по който работят антибиотиците. Наскоро са идентифицирани 20 резистентни щамове на бактерии от CDC, благодарение на безразсъдната зависимост на тези предписания. Докладът за 2013 г. на CDC свири алармата, докладвайки, че всяка година, над 2 милиона души се заразяват от резистентни инфекции. Конвенционалните антибиотици правят потребителите по-зле в дългосрочен план, по-уязвими и по-податливи на инфекции.

Тъй като тази тревожна тенденция продължава, учените търсят прости отговори. Изследователи от Университета на Салв Реджина в Нюпорт, Роуд Айлънд, преоткриват причините защо суровият мед е все още един от най-добрите естествени антибиотици наоколо и до днес.

 

Медът бори инфекциите на няколко нива и не насърчава резистентни бактерии

Водещият автор Сюзан М. Мешвитз, Ph.D., е представила констатациите в 247-та Национална среща на Американското общество на химиците. Тя споделя: „Уникалното свойство на меда се състои в способността му да се бори с инфекцията на няколко нива, което го прави  по-труден за бактериите да развият резистентност.“

Мешвитз казва, че медът използва комбинация от оръжия, включително полифеноли, водороден пероксид и осмотичен ефект. Медът е практически един двуличен борец, който използва множество начини, за да убива бактериите.

Един от тези методи за борба е неговият ефект на осмоза. Този ефект идва от високата концентрация на захар в меда. В този процес водата се изчерпва от бактериалните клетки, като не оставя друг избор на патогените, освен да се обезводнят и да умрат.

Медът разбива бактериите чрез унищожаване на техните методи за комуникация

Медът също притежава свойства, които спират образуването на биофилми. Тези лигави биофилми са бактериални общности, които приютяват заболявания. Медът пречи на тези биофилми да се струпват, като разбива бактериалния процес на комуникация, наречен кворум-наблюдение. Чрез спиране на този процес, медът спира комуникацията на бактериите и разширяването на тяхната жизнеспособност. Без този режим на комуникация, бактериите не могат да отделят токсини, които увеличават способността им да причиняват заболяване.

Мешвитз казва, че чрез разрушаването на кворум-наблюдението, вирулентното поведение на бактериите е отслабено, „правейки бактериите по-податливи на конвенционалните антибиотици.“

Лекарите трябва да предписват първо мед, а антибиотиците като последна мярка

Медът е толкова мощен за унищожаване на бактериите, че трябва да бъде първи режим на лечение, когато се лекува бактериална болест. Лекарите трябва да предписват първо мед, тъй като той атакува бактериите от различни ъгли. Предписването на антибиотици трябва да бъде „алтернативна“ терапия или крайна мярка. Медът е по-мощен, тъй като предотвратява образуването на резистентни бактерии. Конвенционалните антибиотици не успяват, защото те са насочени само към процесите на основен растеж на бактериите. Това позволява на бактериите да изграждат резистентност с течение на времето, докато потребителят също унищожава полезните бактерии в червата си.

Медът работи по много различен начин, като разбива комуникационните процеси на бактериите, докато дехидратира структурите им чрез ефект на осмоза. На всичкото отгоре, медът е изпълнен с мощни антиоксиданти под формата на полифеноли. Мешвитз добавя, „Няколко проучвания показват корелация между непероксидни антимикробни и антиоксидантни дейности на меда и присъствието на медни феноли.“

Медът също е антивирусно, антигъбично средство и е пълен с антиоксиданти

Не само, че медът е антибактериално, но е антивирусно и противогъбично средство. Сами по себе си, тези свойства го правят по-мощен от конвенционалните антибиотици. Медът може да атакува неоткрити гъбични състояния, които могат да бъдат най-главната причина за постоянно заболяване.

Мешвитз казва, че нейният екип от изследователи е измервал нивото на антиоксидантна активност на меда. „Ние разделихме и идентифицирахме различните антиоксидантни полифенолни съединения. В нашите антибактериални проучвания, ние сме тествали дейността на меда срещу E. коли, Стафилококус ауреус и Псевдомонас Аерогиноза, както и други.“

Докато много търговски марки на мед са филтрирани и фалшиви, най-доброто място да се търси вкусен, медицински и нефилтриран суров мед е на местните пчелни стопанства.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: L.J. Devon

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *