(NaturalNews)

Ползите за здравето на ресвератрол са твърде много, за да бъдат преброени. Тази полифенолова антиоксидантна съставка, която се намира естествено в червеното вино и гроздето е доказана, че помага в борбата с процеса на стареене, насърчава здравето на сърцето и стимулира отделянето на клетъчна енергия, както и много други предимства. И по-специално по отношение на рак, ресвератрол е показал при най-малко 10 научни изследвания, публикувани през последните години, че помага за предпазване от меланома, която е потенциално смъртоносна форма на рак на кожата.

Националният  Институт за Рак (NCI) изчислява, че се появяват повече от 75,000 нови случаи на меланома всяка година в Съединените щати, и около 10,000 души умират годишно от това състояние. Обикновено заболяването се появява първо под формата на бенка или странно пигментирана кожа или тъкан, включително тъкан намираща се в очите и червата, и се разпространява от там. Единственото решение на конвенционалната медицина за меланома е да се използва химиотерапия или радиация.

Науката показва, че има и друга по-безопасна опция не само да се предотврати меланом, но също така и да се лекува, без причиняване на вредни странични ефекти. Многобройни рецензирани изследвания показват, че ресвератрол не само блокира растежа и разпространението на меланома, но и разстройва активирането и изразяването на определени протеини и други вещества, които хранят и поддържат този мощен вид рак на кожата.

Проучвания показват, че ресвератрол притежава невероятен набор от противоракови свойства и механизми

Проучване от 2005г., публикувано в списание Биохимични и Биофизични Комуникационни Изследвания, например, установило, че ресвератролът, извлечен от гроздето, има анти-пролиферативен ефект върху раковите клетки на меланома – антипролиферативен означава, че блокира туморните клетки от растеж и разпространение. Изследователи от Департамента по Биохимия и Молекулярна Биология в Ню-Йоркския Медицински Колеж установили, че ресвератролът има уникалната способност да потиска растежа на клетките в най-малко две различни разновидности на меланома.

Три години по-късно, през 2008 г., най-малко четири отделни изследвания също показват, че ресвератрол, особено когато се инжектира за максимална бионаличност, инхибира растежа и разпространението на меланом. Едно проучване от Университета на Уисконсин в Медисън (UW-M) установило, че и двете – устно и перитуморно инжектиране на ресвератрол може да помогне за лечение на увеална меланома, а друго проучване от Университета на Калифорния, Ървин (UCI) идентифицирало различните механизми, чрез които ресвератролът се бори с меланома, в този случай, чрез разрушаване на  генерираната обратна връзка на азотен оксид.

„Тези данни показват, че ресвератролът може да инхибира растежа на тумора и да индуцира апоптоза (клетъчна смърт) чрез вътрешна митохондриална пътека и чрез по-нататъшно увеличаване на бионаличността на ресвератрол силата на хранителното вещество може да се увеличи, което води до туморна регресия“, пишат авторите на проучването на UW-M. „Нетоксичното естество на хранителното вещество във нива, необходими за лечение, прави ресвератрола атрактивен кандидат за лечение на увеална меланома.“

Противораковите свойства на ресвератрола се повтарят в многобройни научни изследвания

Освен това, редица други проучвания, публикувани през 2010 г. и 2011 г., достигат до подобни констатации, удостоверяващи, че ресвератрол е наистина мощен противораков хранителен елемент. Тъй като повторението е ключов аспект на научния процес, тази кохорта от данни за противораковите ефекти на ресвератрола осигурява солидни доказателства, че добавяне на терапевтични дози от това мощно хранително вещество може да помогне за предотвратяване и лечение на меланома, и по този начин ограничаване на широка обществена здравна епидемия.

„RESV (ресвератрол) е обещаващ като ново лечение за справяне с меланома, заради селективната антитуморна активност ин витро“, пишат авторите на изследването от 2010 г. относно ресвератрол, което бе публикувано в Списание по Хирургически Изследвания.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Ethan A. Huff

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×