(NaturalNews)

Някои храни могат да помогнат да се стимулира загубата на тегло и за засилване на метаболизма, ключът е да откриете кои храни работят най-добре за вас. Има определени храни, които са добри за изгаряне на мазнини, някои са добри за повишаване на енергията, а някои са страхотни за изхвърляне на отпадъците от тялото.

Разбирането на тези различни групи храни прави огромна разлика в това как работят в диетата и може да ви помогне да изгорите мазнините бързо и лесно.

Фибри и обогатени зърна

Фибрите са храна номер едно, помагаща за отслабване. С правилно съотношение на фибри в храната, можете бързо да свалите килограми и да запазите сърцето и храносмилателната система здрави и правилно работещи. Фибрите помагат за движение на нежеланите отпадъци извън тялото и спомагат за намаляване на общото тегло, премахват вредните токсини, които могат да предизвикат подуване и умора, и също могат да ви помогнат да поддържате сърцето здраво. Сърцето има нужда от пълнозърнести храни и обогатени зърнени храни, за да се запази холестерола в равновесие, което може да доведе до по-ефективно и по-здравословно сърце. Разбирането, че фибрите и зърната са необходими, е голяма крачка към започването на здравословно хранене и истинска промяна в диетата. Някои храни, богати на фибри, са зеленолистни зеленчуци и моркови, мюсли, зърнени култури и дори пълнозърнест хляб за любителите на хляб.

Зеленчуци

Зеленчуците са чудесен начин за подсилването на метаболизма и почистване на системата. Повечето зеленчуци, с изключение на неща като картофи, са с ниско съдържание на въглехидрати, което означава, че няма да накарат организма ви да създаде големи количества захари, които се настаняват в нежелани области. Зеленчуците са с високо съдържание на фибри и ниско съдържание на калории, което означава, че те ви изпълват бързо и ви държат заситени за по-дълго. Това означава, че хората на диета, могат да се засищат по-бързо с по-малко калории. За да се заситите с понички може да приемете около 500 калории, а една салата съдържа около 250 калории, за да ви засити напълно за същия период от време. Някои добри зеленчуци, които трябва да се вземат предивид са къдраво зеле (кейл) и други тъмнозелени такива, моркови, сладки картофи, целина и чушки.

Плодове

Плодовете са друг чудесен вариант. Те са пълни с фибри и естествени захари, за да задоволят сладките нужди, и вода за да запазят тялото хидратирано, също така са лесни за ядене и наслада. Плодовете могат лесно да бъдат добавени към почти всяко ястие, те са страхотна закуска, лесни са за ядене и са идеални за тези, които искат бърза закуска, която ще ги засити. Някои страхотни възможности за включване на плодове в диетата е плодове в кисело мляко или парфе, това включва кисело мляко за здравето на храносмилателния тракт, калций за здрави кости и плодове и мюсли, за да ви държат сити.

Мазнини

Въпреки, че повечето хора се плашат изцяло от мазнините, когато са на диета, някои мазнини са полезни за организма и сърцето, като всъщност могат да помогнат за отслабване и поддържането на загуба на тегло. Рибеното масло и омега-3 мастните киселини са необходими, дори в живота на хора на диета, да се запази правилно функциониране на тялото и сърцето. Без нужното количество мазнини в диетата, тялото ще започне да се чувства сякаш е гладно, което води до увеличаване на съхраняване на мазнини  и намаляване на отслабването.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Храни, помагащи за отслабване”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *