(NaturalNews)

От предлаганите на пазара средства за лечение на акне ще бъде доста трудно да се намери един изцяло натурален продукт. Тези почистващи препарати, кремове, тонери и приложения за акне съдържат безброй химикали, които са груби за кожата и могат да имат вредни странични ефекти за вашето здраве. Сайтът KidsHealth.org обяснява, че всъщност, използването на прекалено голяма част от основните средства за акне, бензоил пероксид и салицилова киселина,  могат да доведат до повече акне.Дори по-лошо, вашият лекар може да ви предпише лекарство, което може да обърка природните системи на вашето тяло и да причини нездравословни странични ефекти. Вместо това опитайте ябълков оцет, който е достатъчно безопасен дори и за ядене. Тази естествена съставка може да осигури ползи за страдащите от акне за изчистване на кожата по безопасен и здравословен начин.


Какво има в ябълковия оцет?
Ябълковият оцет е напълно естествена съставка, която е много по-малко вероятна да има вредни ефекти върху тялото ви, отколкото грубите и потенциално вредни химикали, намерени в масовите продукти за кожата. Този вид оцет се прави от ябълки, които се разграждат чрез ферментация. Микроорганизмите превръщат захарта от плодовете в алфа хидрокси киселини, които са основните компоненти за борба с акнето в ябълковия оцет. В допълнение към киселината, оцетът съдържа вода, витамини и минерални соли.

Как ябълковия оцет помага на кожата?
Кожата ви има мантия от природна киселина, която отблъсква микробите и мръсотиите, на които е изложена през деня. Много почистващи препарати и продукти за кожата въздействат на киселинността на вашата кожа, като отслабват способността ѝ да се защитава от външни сили. Но киселината в ябълковия оцет може да помогне за балансиране на естествената киселинност на кожата, за да се гарантира, че тя има защита. В допълнение, компонентите в ябълковия оцет могат да премахнат вещества като грим и мръсотия от кожата ви, разграждат мъртвите кожни клетки и атакуват бактериите. По същество, ябълковият оцет почиства и балансира кожата ви по естествен начин.

Също така, ябълковият оцет може да помогне на кожата ви, ако се поглъща, въпреки че при използването по този начин, всеки вид оцет може да осигури същата полза. Сайтът Acne Einstein обяснява, че оцетната киселина в оцета може да контролира нивата на инсулина в организма, което може да помогне за баланс на хормоните, участващи в образуването на акне. Въпреки това, сайтът отбелязва, че са необходими повече изследвания, за да потвърдят, потенциалните ефекти на оцета относно акнето.

Всеки вид ябълков оцет ли върши работа?
Всеки вид ябълков оцет ще има някои от свойствата, които могат да помогнат за подобряване на акне. Въпреки това, ще имате най-добри резултати, ако използвате органичен ябълков оцет, който не е пастьоризиран или филтриран. Също така, той трябва да съдържа и „майката“, съставна част в оцета, която е създадена от бактерии. Тя няма да ви навреди, но ако предпочитате, можете да я прецедите.

Как да използваме ябълков оцет за акне
Ябълковият оцет осигурява ползи за борба с акне като лосион за лице. За да създадете този лосион, смесете оцета с вода, като използвате два до три пъти повече вода, отколкото оцет. Когато сте готови да го използвате, първо измийте лицето си с нежен и естествен почистващ препарат. След това приложете тонера към лицето си с памучен тампон и не го измивайте. Веднъж след като изсъхне, можете да използвате овлажнител или други продукти, по ваш избор.

Въпреки че ябълковият оцет е естествен, кожата ви може да има реакция към него. Поради това, трябва да започнете със смес от много повече вода, отколкото оцет, за да видите как реагира кожата ви. След това, можете да опитате с повече оцет, ако е необходимо.

Ако искате да използвате ябълков оцет, за да се опитате да балансирате вашите нива на инсулин, трябва да поглъщате оцета. Измерете една супена лъжица и го пийте веднъж на ден. Ако не ви харесва вкуса, опитайте се да го смесвате с малко сок или храна. Може да искате да го приемате, когато ви предстои да ядете голяма част въглехидрати, тъй като той помага на тялото да обработва въглехидратите по-бавно, за да се предотвратят пикове на инсулина.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Aurora Geib

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×