Премахването или елиминирането на токсините от тялото е важно нещо, което трябва да направите, за да поддържате тялото си и да сте здрави. В тялото често се допускат токсини в резултат на нездравословен начин на живот или консумирана нездравословна храна. Освен това, токсините също често влизат в тялото чрез лоши навици като консумация на алкохол и пушене.

Тези токсични вещества могат да повредят меките органи в тялото. В допълнение, токсинът може да отслаби имунната система. Чрез премахване на токсичните вещества тялото ви ще стане по-свежо и по-здраво, а имунната ви система ще бъде по-силна.

Тук са топ 5 неща, които можете да направите, за да премахнете токсините от тялото естествено

1. Избягвайте консумацията на преработени храни

Плодовете, зеленчуците, постното месо и пълнозърнестите храни, които не са обработени, трябва да бъдат храната, която консумирате. Тези храни помагат на тялото да се възстанови от вредните вещества в тялото, които се носят от нездравословна храна, която консумирате. Избягване на преработени храни е равносилно на изрязване на излишните мазнини, калий и захар, както и фруктозен сироп. Храни, които не са преработени ще изчистят тялото ви и ще ви накарат да се чувствате по-будни и бдителни.

2. Консумация на зелен чай

Зеленият чай съдържа много антиоксиданти, които спомагат за ускоряване на метаболизма на организма. Освен това, зеленият чай  може ефективно да хидратира организма и може да помогне за предотвратяване на заболявания като грип. За тази цел, вместо да се консумират безалкохолни или нездравословни напитки, по-добре да преминете към употреба на зелен чай.

3. Изпотяване

Вероятно всички вече знаят, че спортът е здравословен за тялото, но не много хора знаят дали това интензивно упражнение може да изхвърли токсините от тялото. С упражненията, тялото ще се поти и така някои от вредните токсини  ще се екскретират през кожата ви. Следователно, отсега нататък няма повече извинение да не се упражнявате и да „изпотявате“ токсините от тялото.

4. Консумация на достатъчно количество вода

Водата може да промие нежеланите токсини от тялото. В допълнение, тя е в състояние да осигури и други ползи, като например по-добра кожа и по-тънка талия.

5. Прекратете навиците на пушене и консумацията на алкохол

Спирането на навик, който е дълбоко вкоренен, не е лесна работа. Но за да имате здраво тяло, без токсини, това е, което трябва да се направи. Тютюнопушенето и консумацията на алкохол могат да влошат ефективността на сърцето и белите дробове. Затова незабавно трябва да спрете или намалите тези лоши навици.

14 храни, които естествено отстраняват токсините от тялото

 1. Краставици: средно с около 95% вода, този зеленчук помага да се промият токсините и да се алкализира тялото.
 2. Чесън: стимулира черния дроб, за да насърчи производството на ензими за детоксикация.
 3. Броколи: доставя голяма доза витамини, докато неутрализира и елиминира токсините.
 4. Леща: изключително богата на фибри (1 чаена чаша има 62.5% от вашата препоръчителна дневна доза). Лещата помага за елиминиране на токсините, понижава холестерола и балансира кръвната захар.
 5. Кореноплодни зеленчуци: съдържащи антиоксиданти и серни хранителни вещества (без съдържание на сяра, тялото не може правилно да детоксикира вещества като медикаменти, токсини в околната среда и тежки метали). Зеленолистните също съдържат фитонутриенти, наречени глюкозинолати, които спомагат за активирането и регулирането на ензимите за детоксикация.
 6. Слънчогледови семки: те са не само с високо съдърание на селен и витамин Е, но също така подпомагат способностите за детоксикация на черния дроб и предотвратяват натрупването на холестерол в кръвта и артериите. Не забравяйте да изберете биологични, тъй като техните мазнини позволяват лесно да се поглъщат химикалите, използвани в производствения процес.
 7. Орехи: доставяйте на тялото здравословни омега-3 масла, за да подпомогнете детоксикацията.
 8. Куркума: стимулира чернодробната функция. (Също така чудесно допълнение към вашата диета за цялостно здравето).
 9. Червени чушки: когато става въпрос за почистване, витамин С е един от витамините, които превръща токсините в смилаем материал. Една червена чушка съдържа около 3 пъти повече витамин С от оранжевата.
 10. Цитрусови плодове.
 11. Грейпфрут: понижава холестерола, предотвратява камъни в бъбреците и помага на храносмилателната система. Това е, което го отличава от останалите цитрусови плодове.
 12. Кресон: държи свободните радикали далеч от клетките, подхранва ензимите в черния дроб и е естествен диуретик.
 13. Мунг боб: използван в аюрведа в продължение на хиляди години. Този лесно смилаем боб абсорбира токсични остатъци от чревните стени.
 14. Артишок: пълен с цинарин, който увеличава производството на жлъчка и насърчава здравословното храносмилане.

Автор: Phyllis Bentley

Източник: https://www.naturalnewsblogs.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×