(NaturalNews)

Може да бъде много трудно да се живее с лош дъх, известен още като халитоза. Обикновено миенето на зъбите и почистването с конец може бързо да премахне лошия дъх. В някои случаи, обаче, това не е достатъчно. Халитозата може да стане хронична – тя засяга 65 процента от американците. Хроничната сухота в устата, която се причинява от липсата на производство на слюнка, може да доведе до много суха уста и да влоши случаите на лош дъх. Стомашни проблеми, като киселинен рефлукс, например, също могат да бъдат причина за лош дъх на устата. В случаите на киселинен рефлукс, долният езофагеален сфинктер, не се затваря правилно и позволява обратен поток на стомашното съдържание в хранопровода. Този обратен поток на храна в хранопровода може да предизвика лош дъх.

Мента

Ментата е много ефективен природен лек за лош дъх. Естествените антимикробни, анти-бактериални и противогъбични свойства на ментата елиминират бактериите, които причиняват лош дъх. Капки от мента могат да бъдат използвани директно върху езика за премахване на лош дъх, произтичащ от бактерии върху езика и венците. Капки от ментово масло в чая могат да помогнат за премахване на бактерии в стомаха и следователно премахване на лош дъх. Капки масло от мента също помагат за освежаване на дъха, което ги прави чудесни да си ги носим с нас.

Лимони

Пиенето на лимонова вода е полезно по много начини. Премахването на лошия дъх е едно от предимствата. Хроничен лош дъх може да бъде причинен от прекомерна киселинност в стомаха. Тъй като киселината разлага съдържанието в стомаха, това може да доведе до лоша миризма, която се отделя през хранопровода. Лимоните са кисели на вкус, но те имат алкализиращ ефект в тялото. Пиенето на лимонова вода за продължителен период от време може да ви помогне да неутрализирате излишната киселина и да преманете лошия дъх.

Хлорофил

Хлорофилът е зелен пигмент, открит в листните и другите зеленчуци. Той е мощен антиоксидант, страхотен за почистване и може да се използва като вода за уста, за да помогне за премахване на лошия дъх. Използвайте течен хлорофил във вода и изплаквайте устата с нея, след като си миете зъбите. Това ще помогне за премахване на бактериите и ще освежи дъха ви. Според д-р Хауърд Уесткот, само 100 милиграма хлорофил в диетата могат да неутрализират лошия дъх. Хлорофилът също очиства кръвта. Освен изплакване с хлорофил, пиенето му през целия ден може да помогне за премахване на лошия дъх и неутрализиране на други телесни миризми. За допълнително-освежаваща здравословна напитка, опитайте се да добавите една или две капки от ментово масло от хранителен клас  в една чаша вода с хлорофил, това е много освежаващо в горещите летни дни и отличен начин за борба с лошия дъх и телесните миризми.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jeanette Padilla

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×