Добре известна като „розово злато“, хималайската сол е пълна с невероятни хранителни вещества и е доказано, че е с много лечебни ползи. Според проучвания, редовната консумация на хималайска сол може да помогне със следните условия:

 1. Поддържа балансирано ниво на PH във вашите клетки.
 2. Подпомага здравословни нива на кръвната захар.
 3. Подобрява храносмилането.
 4. Спира ушни инфекции.
 5. Съдейства за генерирането на водноелектрическа енергия в клетките.
 6. Поддържа здравето на дихателните пътища.
 7. Популяризира здраве на синусите.
 8. Облекчава мигрена и главоболие.
 9. Предотвратява мускулни крампи.
 10. Добре е за костите.
 11. Популяризира добър сън.
 12. Предотвратява акне и други кожни заболявания.
 13. Поддържа либидото.
 14. Популяризира здраве на сърдечно-съдовата система.
 15. Регулира кръвното ви налягане.
 16. Предотвратява морска болест.
 17. Помага при възпалено гърло.
 18. Хималайската сол е най-чистата сол достъпна на планетата до сега. Тя съдържа 84 минерали, за да насърчи цялостното здраве.

Прости и ефективни лекове с хималайска сол

Лекува възпаления на ушите

Хималайската сол е добра съставка за борба с вируси и бактерии в ушите. Просто смесване на сол с малко дестилирана вода става идеални капки за уши. Използвайте капките за няколко дни при много симптоми на възпаление на ухото, като шум в ушите, загуба на слуха и световъртеж.

Лекува гъбички по краката

Ако имате сърбеж и парене по краката, хималайската сол е естествен лек, благодарение на антибактериалните си и противовирусни свойства. Смесете хималайска сол в пречистена вода и накиснете краката си, също така може да използвате оцет като помощно средство. Правете това редовно и ще решите проблема, тъй като хималайска сол убива бактериите, а оцетът създава негостоприемна среда за гъбичките.

Лекува възпалено гърло

Възпаленото гърло е причинено от инфекция и заради антибактериалните си свойства хималайската сол е естествено решение за възпалено гърло. Прави се гаргара със смес от хималайска сол и хладка вода, за да се убие инфекцията.

Облекчава мигрена мигновено

Смесете 2 супени лъжици хималайска сол с чаша лимонов сок в голяма чаша с вода, пийте и ще почувствате облекчение веднага.

Бори морска болест

Правилният прием на хималайската сол е ефективен начин да се победи морска болест. Преди да пътувате, разбъркайте хималайска сол в чаша хладка вода и изпийте. Ще се чувствате спокойни и балансирани през целия път.

Засилва здравето на венците

Хималайската сол има способността да предотврати кървене от венците, поради богатото си съдържание на калий. Калцият в нея укрепва и избелва зъбите. Смес от хималайска сол с пречистена вода за миене на зъбите ще направи зъбите ви по-бели зъби и дъха свеж.

 

Автор:  Beverly Entin

Източник: http://blogs.naturalnews.com/6-natural-home-cures-himalayan-salt/

Напиши коментар

Добави обява

×
×