cancer cell made in 3d software

В наши дни все повече и повече се говори за световната епидемия на ниска функция на тироидната жлеза. Но защо нищо не се чува за умората на надбъбречните жлези и връзката им с основните заболявания като рака? Изследване, обаче, твърди, че определено има връзка.

Кои са надбъбречните жлези?

Надбъбречните жлези лежат точно над бъбреците. Те са основният производствен център за хормони на стрес, а именно кортизол и адреналин. Това, което много хора не знаят, обаче, е, че надбъбречните жлези също произвеждат репродуктивния хормон прогестерон. Според редица проучвания, включително италианско изследване от 2007 г., публикувано в списанието „Breast Cancer Research“, прогестеронът не само отговаря за репродуктивното здраве, но той е и мощен защитник от рак.

Какво се случва по време на хроничен стрес?

Може да сте чували за израза на английски „flight or fight“. Всъщност, вероятно сте го преживели сами (може би дори съвсем наскоро!). Може също така да знаете, че когато тялото навлезе в този режим, то изтласква кортизола и адреналина с висока скорост, пренасочвайки енергията и притока на кръв от процеси като храносмилане, например, до крайниците, за да можете да бягате.

Когато сте стресирани, тялото увеличава производството на кортизол и адреналин в надбъбречните жлези, за да ви даде най-добрия „шанс за оцеляване“. В процеса, обаче, надбъбречните жлези също насочват производството на прогестерон надолу. Когато това се случи, женското тяло не произвежда достатъчно прогестерон за пубертета, ако расте организма или ако например жената е бременна.

Постоянният стрес, наричан още хроничен стрес, също може да доведе до умора на надбъбречните жлези или „изгаряне“. Набъбречната умора и се появява, когато надбъбречните жлези не са в състояние да се справят с изискванията за това, което произвеждат. Смята се, че в днешния напрегнат свят над 80% от американците могат да имат умора на надбъбречните жлези. Мнозина може и да не го знаят.

Когато стресът е хроничен и настъпва умора на надбъбречните жлези, това означава и по-голям риск от рак за всяка жена, независимо от нейната възраст.

Три неща, които можете да направите, за да излекувате надбъбречните си жлези, да увеличите производството на прогестерон и да предотвратите рака!

Съвместно проучване, проведено от университета в Кеймбридж, Университета в Тексас и други, установи, че прогестеронът забавя растежа на раковите клетки, медииран от естроген. Важна първа стъпка за балансиране на прогестерона естествено е да лекувате надбъбречните жлези. Ето няколко прости начина да направите това:

# 1. Намали стреса. Това е може би най-важното нещо, което можете да направите, за да излекувате и възстановите вашите надбъбречни жлези. Не забравяйте, че стресът ги кара да работят по-усилено, изпомпвайки огромни количества кортизол и адреналин в тялото ви. Когато намалявате стреса чрез медитация, ходене, смях или просто промяна на вашата перспектива и забавяне на темпото, вие поставяте както ума, така и тялото си в отпускащия отговор. Това е, когато могат да се произвеждат хормони като прогестерон.

# 2. Спете достатъчно. Заедно с понижаването на стреса като цяло вървят и възстановителните свойства на качествения сън. Според клиниката в Майо, кортизолът се повишава след 11 часа, така че е жизненоважно за лицата, които искат да лекуват надбъбречните си жлези, да си легнат преди това. Също така отделяйте време за кратки периоди на почивка през деня, когато е необходимо. Това може да бъде 20-минутна почивка, възстановителна йога след работа или релаксираща вана или сауна точно преди лягане(или по всяко време!).

# 3. Заредете надбъбречните си жлези с основни хранителни вещества. Най-добрите витамини, които помагат да възстановите надбъбречните ви клетки, са „В“, особено B12 и B6. Други основни хранителни вещества, на които може да имате недостиг, са селен, магнезий, цинк, йод и витамин D. Всички те са важни за правилната надбъбречна функция, както и функцията на щитовидната жлеза.

Набъбречната умора може да ви накара да се почувствате изтощени, уморени и без енергия. Има обаче решение. Намалете стреса и дайте на тялото хранителните вещества, от които се нуждае. Тогава тя може да се балансира и да ви помогне да предотвратявате и лекувате рака на гърдата!

 

Автор: Dr. Veronique Desaulniers

Източник: https://www.naturalnewsblogs.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×