Акай-бери

(NaturalNews)

Ако никога не сте чували за Aкай Бери, вие се лишавате от огромните предимства, които тази суперхрана предлага. Така че нека да научим малко повече за тези червеникаво-лилави плодове, събирани от палмовото дърво Акай, чиято родина са тропическите гори на Бразилия (както винаги, се консултирайте с вашия лекар преди да приемате каквито и да било добавки).

Подмладяване. Акай Бери съдържа антоцианини и антиоксиданти – елементи, които са били свързани със забавяне  процеса на стареене на организма. Проучванията показват, че Акай Бери има 10 пъти повече антиоксиданти от гроздето и два пъти повече от боровинките, което го прави изключително полезен за тези от нас, които се опитват да осуетят процеса на стареене (кой не би искал?).

Засилване на енергията? Известно е, че Акай Бери увеличава нивата на енергия и това е един плюс като се има предвид забързания ритъм на живот тези дни. Има моменти, когато всички ние можем да използваме някаква помощ за поддържане на високо ниво на енергия, за да изпълняваме ежедневните ни задължения (както по време на работа, така и когато сме свободни). Това е особено вярно за тези от нас, които работят на смени, особено нощни (ние сме почти проектирани да сме будни през деня и да спим през нощта). Проучванията показват, че редовният прием на добавки от Акай Бери може да повиши нивата на енергия. Повишени нива на енергия означава повече свършена работа, правейки ви по-продуктивни и ценни.

Съхраняване на сърцето. Установено е, че Акай Бери подобрява цялостното здраве на сърдечно-съдовата система, чрез подобряване  притока на кръв и други хранителни вещества към сърцето и други органи. Тази суперхрана е богата на омега-6 и омега-9 мастни киселини, които са известни с това, че понижават нивата на лошия холестерол в организма. Известно е, че лошият холестерол може да се натрупва под формата на плаки по стените на артериите и ако не се лекува правилно (или е възпрепятстван), може в крайна сметка да блокира кръвоносните съдове, което води до инсулт, инфаркт или дори внезапна смърт. Съдържа също и антоцианини, същото вещество като в червеното вино (за, което също е доказано, че подобрява функцията на сърдечно-съдовата система.

Добри за ума. Данните показват, че Акай Бери е добро както за тялото, така и за ума, като балансира нервната система на организма. „Повечето невро-психиатрични проблеми възникват от липсата на равновесие на нервната система“, казва AcaiBerryBenefits.org. „Депресията също е възпрепятствана, ако се поддържа стабилността на ума и тялото. Когато физическото тяло е стабилно и функционира правилно, умът също е в хармония с тялото за предотвратяване на проблеми с психичното здраве …“

Здравословно отслабване. Заедно със здравословна диета, Акай Бери може да допринесе за намаляване на теглото чрез повишаване на метаболизма и енергийните нива. Също така, антиоксиданти, витамини и мастни киселини са много по-безопасни, отколкото от така наречените „хапчета за отслабване“ и други продукти. Нещо повече, за Акай Бери е известно, че няма вредни странични ефекти.

Задържане на желаното тегло. След като достигнете до идеалното за вас тегло и искате да го запазите Aкай плодовете могат да помогнат, защото, отново, те работят за увеличаване на метаболизма по начин, който е здравословен. Повишен метаболизъм означава, че храната се смила по-бързо и по този начин е по-малко вероятно да се създадат мастните депа.

Въпреки че изследванията са ограничени,“Aкай плодовете са широко изтъквани като т.нар суперхрана, а поддръжници твърдят, че те са полезни за най-различни здравни проблеми, включително артрит, рак, загуба на тегло, висок холестерол, еректилна дисфункция, детоксикация и подобряване на общото здраве „, казва регистриран диетолог Карин Зератски в списание Майо Клиник.

Единственото лошо нещо за Акай плодовете е, че за да ги яде пресни, човек трябва да живее в регион, където те растат. Това е така, защото те са бързо развалящи се в рамките на 24 часа, но пък могат да се сушат чрез замразяване на прах и слагани в добавки.

На кое място се намира Акай Бери в списъка на суперхрани? За D-р Николай Периконе – дерматолог и диетолог, те са на първо място.

„Отглеждани в тропическите гори на Бразилия, Aкай плодовете имат вкус на енергична смесица от горски плодове и шоколад. Лилавият пигмент е магията, която ги прави идеални плодове за енергия. Те са пълни с антиоксиданти, аминокиселини и есенциални мастни киселини. Въпреки че Aкай Бери може да не са на разположение в местния супермаркет, можете да ги намерите в магазини за здравословни храни (често под формата на сок).“ казва той.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: J. D. Heyes

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *