(NaturalNews)

Наречена третото око, шеста чакра и епифизна жлеза, тази конкретна част от тялото е изключително важна. Всяка от чакрите вибрира по своя честота, така че ключът за активиране на третото око е да се постигнат правилни вибрации, които ще създадат магнитно поле между хипофизата и епифизата. Визуализацията и медитацията са от съществено значение за постигането на тази цел. Въпреки че процесът може да бъде интензивен и отнема време, за да се завърши си струва усилията.

Медитация и визуализация

Има няколко предложени начина за активиране на третото око, но всички те включват релаксация на тялото, фокусиране на ума и визуализиране на енергията на шестата чакра. Медитацията е много лично изживяване, така че се опитайте да коригирате медитативните практики, за да отговарят на вашите предпочитания. Например, може да предпочетете да медитирате навън, през нощта или в специално помещение.

Въпреки че е важно да нагаждаме медитационните сесии с нашите лични нужди, важно е още да имаме ясна представа за това, което се опитваме да постигнем – и как ще го постигнем – в ума си. Тук е едно от многото предложени медитативни упражнения. Препоръчително е да започнете, като следвате тези стъпки и персонализирате процеса, докато научавате повече за вашия стил на медитация.

1. Отпуснете се на тихо и спокойно място. Можете да изберете да седнете в поза лотос или да легнете.

2. Затворете си очите. Избистрете ума си. Много е трудно да се отпуснете напълно, така че отделете време и си позволете да се освободите от тревогите една след друга.

3. След като вашият ум е спокоен, фокусирайте умствената си енергия в центъра на челото. Епифизната жлеза се намира в мозъка, така че се концентрирайте върху тази жлеза. Можете да почувствате затопляне или да получите изтръпване в този момент на упражнението.

4. Визуализирайте третото око в центъра на челото си. Концентрирайте се върху картини на отваряне на окото и честотата на енергията на това око, попадаща в синхрон с останалата част от енергията в тялото ви.

5. Повтаряйте това упражнение, докато събудите пълния потенциал на шестата чакра. След като третото ви око стане по-силно, можете да откриете, че можете да погледнете стаята от неговата гледна точка. Със затворени очи, визуализирайте стаята от третото око.

Защо е важно третото око?

Смята се, че активирането на третото око подобрява възприемането и комуникацията. Лицата, които са отворили шестата си чакра са чувствителни към енергията около тях и лесно се влияят от външни фактори, като например храните, които консумират.

Ако сте готови да активирате третото око, имайте предвид, че процесът може да отнеме известно време. За много хора се случва бързо, за други това отнема години. Не забравяйте, че това е възможност да опознаете по-добре себе си и енергиите във вас.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Alex Malinsky aka RawGuru

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *