Кокосово масло в буркан

(NaturalNews)

Според Американската Академия по Дерматология акнето е най-често срещаното заболяване на кожата в Съединените щати, засягащо около 40 до 50 милиона души в цялата страна. Докато акнето обикновено започва в пубертета, това неприятно възпалително състояние – което се проявява като пъпки, бучки и запушени пори по тялото, особено на лицето и гърба – не се ограничава до определена възрастова група и може да се случи по всяко време. В действителност, почти 85 процента от хората ще страдат от акне в някакъв момент от живота си.

Като се има предвид колко широко разпространено е акнето в днешното общество, не е изненадващо, че лечението на акне е индустрия за милиарди долари на Голямата Фарма. Въпреки това, повечето търговски кремове за акне са пълни с неестествени и агресивни химикали, което ги прави неприемлив избор за здравомислещите хора. За щастие, две храни, които се срещат в природата – алое вера и кокосово масло – са доказани за лечение на акне ефективно и без странични ефекти.

Алое вера

Има добра причина защо алое вера се намира в толкова много козметични продукти: това сочно и гелоподобно растение, което се характеризира със своите зелени листа с форма на копие, е добре известно със своята способност да лекува, успокоява и подмладява кожата. Всъщност, с течение на времето почти всички култури, които са имали контакт с алое вера са признали неговите значителни свойства за стимулиране на кожата и то остава популярно естествено средство за лечение на кожни проблеми като екзема, псориазис, изгаряния и обриви.

Въпреки това, едно скорошно изследване, публикувано в Списанието по Дерматологично Лечение е открило, че алое вера е също така ефективно при лечение на акне. За изследването, учените събрали група от 60 пациенти, страдащи от леко до умерено акне, и за пробен период от осем седмици са ги лекували с формулировка на крем третиноин и алое вера гел за локално приложение или третиноин крем и плацебо. В края на проучването, резултатите са неоспорими: „. Комбинацията третиноин и алое вера се понася добре и е значително по-ефективна от третиноин и плацебото за лечение на леко до умерено акне вулгарис.“

За да използвате алое вера за акне, просто прилагайте малко алое вера гел върху засегнатия участък дневно. Гелът ще подобри подуване, зачервяване и възпаление, свързано с акне и ще предотврати бъдещи огнища.

Кокосово масло

Подобно на алое вера, кокосовото масло е обичано заради своите свойства, стимулиращи кожата и се използва в целия свят като крем против стареене, естествен слънцезащитен крем, гел за устни, овлажнител и масажно масло. Също така е ефективно при лечение на кожни заболявания и е доказано, че се бори с пришки, акне, рани, обриви и др. 

Фактически, изглежда, че няма състояние на кожата, което кокосовото масло не може поне да подобри, това също е вярно и за акне. През 2009 г. китайски изследователи откриват, че основната наситена мастна киселина в кокосовото масло, лауринова киселина, притежава дори по-силно антибактериално действие срещу акне от палмитиновата киселина или олеиновата киселина. Освен това, лауриновата киселина, която е пълна с липозоми е показана, че „се слива с мембраните на P. акнета и освобождава лауринова киселина директно в бактериалните мембрани, като по този начин ефективно убива бактериите.“

Тези резултати, които са публикувани в списание Биоматериали, предполагат, че локалното приложение на кокосово масло може ефективно да лекува акне. За максимални ползи, избирайте сурово кокосово масло, което е органично, студено пресовано и екстра върджин. Този вид масло действително ще мирише на кокос, което означава минимална обработка.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Ravensthorpe

By admin

4 thoughts on “Алое вера и кокосово масло: две доказани суперхрани за лечение на акне”
  1. Пробвах го, Калинка, и останах много доволна. Акнето ме тормозеше ужасно много и пробвах какво ли не, но само маслото от чаено дърво ми помогна. Няма да съжаляваш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *