(NaturalNews)

Вместо да чакате кашлицата да отмине сама или да прибягвате веднага към сироп за кашлица, помислете за борба с настинката с нещо, което най-вероятно вече е в кухнята: ананас.

Според изследванията е доказано, че тропическите плодове са ефективни за облекчаване при туберкулоза, както и за суха кашлица. Изследвания  показват още, че смес от суров сок от ананас, мед, лют червен пипер и сол помага за разтваряне на слузта в белите дробове на болните от туберкулоза. Изследователите са установили, че суровите екстракти от ананас имат способността да намалят слузта пет пъти по-бързо от сиропите за кашлица и помагат на пациентите да се възстановяват 4,8 пъти по-бързо. Като цяло е било установено, че плодът предлага облекчение повсеместно, когато става въпрос за кашлица.

Защо ананасът е ефективен натурален сироп за кашлица?

Ананасът е ефективен и помага да се справите с кашлицата главно по две причини. Плодът съдържа бромелаин, който е ензим, отговорен за борба с възпаление и подпомага храносмилането. Съчетано с факта, че той също има много и от минерала манган, който подпомага образуването на съединителната тъкан и подобрява функционирането на нервната система. Така той лесно помага в борбата с кашлицата и намалява натрупването на слуз в белите дробове.

Според сайта за здравословни храни ананасът е отличен източник на витамин С, който се бори със свободните радикали и от своя страна позволява на дихателните пътища да функционират по-ефективно. „В допълнение, витамин C е от жизненоважно значение за правилното функциониране на имунната система, което го прави един хранителен елемент, помагащ за предотвратяване на повтарящи се ушни инфекции, настинки и грип“, според сайта.

Ананасът има и много други ползи за здравето, в допълнение към действието му като естествен сироп за кашлица. Доказано е, че осигурява облекчаване на артрит, подпомага борбата с рак на гърдата, гърлото и устата и стабилизира кръвното налягане.

Източник: www.naturalnews.com

Автор:  Raw Michelle

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×