Какво? Това не може да е вярно.

Е, за съжаление е вярно.

Метанолът в аспартама засяга допаминовата система на мозъка, което води до пристрастяване. Метанолът или дървесен спирт се класифицира като тежка метаболитна отрова.

Аспартамът е дипептидна молекула, произведена чрез присъединяване на фенилаланин и аспарагинова киселина. Аспартамът не се среща естествено в природата, той се произвежда. Когато аспартамът се консумира, той е напълно разбит от ензимите в храносмилателната система на две аминокиселини и вид алкохол, наречена метанол.

Метанолът се определя като вид наркотик.

Какво означава това:

Тези вещества притежават висок потенциал за злоупотреба и тежка психологическа и/или физическа зависимост. Примери за такива наркотици са амфетамини и барбитурати.

Можете да си купите „диетична“ газирана напитка и да бъдете насърчавани да я пиете, защото тя се продава на пазара като здравен продукт.

Според независими лекари и изследователи, аспартамът може да доведе до редица симптоми, включително, но не ограничено до:

Главоболие

Загуба на паметта

Загуба на зрението

Депресия

Припадъци

Кома

Рак

Може също и да имитира симптоми на болести, като лупус, диабет, болест на Алцхаймер и Паркинсон.

Може да бъде опасно да се приема заедно с лекарства, има реактивни свойства. Когато се комбинира с MSG (мононатриев глутамат), който се намира в изобилие в пакетираните храни, предизвиква глад за въглехидрати, което често води до увеличаване на теглото.

 Най-добрия съвет: Никога не докосвайте храна с аспартам в нея.

Ако не се чувствате готови да се откажете от диетичните напитки или храни, но имате някой от тези симптоми, опитайте с 60-дневен тест без аспартам, за да видите колко много ще се подобри здравето ви.

Източник: http://blogs.naturalnews.com/aspartame-a-hidden-schedule-ii-narcotic/

Автор:  Sarah Barendse

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×