(NaturalNews)

Много хора забелязват, че след консумация на аспержи, тяхната урина има отчетливо различен мирис. Въпреки че ароматът не е приятен като на розови листа, това е нормален процес в организма и не е причина за безпокойство.

Причината, поради която урината мирише различно след ядене на аспержи

Според д-р Рошини Радж, асистент професор по медицина в Медицинския Център на Университета Лангон в Ню Йорк, „По време на храносмилането тялото разгражда аспержите в серосъдържащи химикали, които придават отличителния мирис на урината.“ Уебсайтът World’s Healthiest Foods казва, че хората трябва да консумират зеленчука, независимо от развиващата се след консумация миризма на урина, тъй като няма проучвания, показващи връзка между яденето му и произтичащи от това рискове за здравето.

Докато миризмата на урината, която много хора изпитват след яденето на аспержи, не е приятна, техните ползи за здравето са глътка свеж въздух.

Ето един поглед към някои от най-добрите ползи от яденето на аспержи.

Здравните ползи от яденето на аспержи

Подобряват здравето на храносмилателната система

Аспержите съдържат необичаен въглехидрат, наречен инулин, който за разлика от повечето въглехидрати, не се разгражда в първите части на храносмилателния тракт. По-скоро, разграждането не се случва, докато не достигне до дебелото черво, правейки го идеалния източник на храна за някои бактерии, което от своя страна помага с абсорбцията на хранителни вещества, намалява риска от рак на дебелото черво и облекчава алергии.

Свойства за борба с рака

Според уебсайта World’s Healthiest Foods „аспержите и екстракти от аспержи могат да променят метаболитната активност на ракови клетъчни типове. Тези промени са защитни по природа и са свързани с по-добро регулиране на възпалението и оксидативния стрес.“ Въпреки това, докато аспержите са обсъждани много, по-специално за рак на белия дроб и левкемия, важно е да се отбележи, че е необходимо да се проведат повече изследвания, за да бъдат напълно убедителни.

И все пак, аспержите наистина съдържат противовъзпалителни свойства и тъй като възпалението е свързано, че действа като рисков фактор за рак, това е храна, която много хора избират да добавят към диетата си, за да гарантират оптимално функционираща система.

По-добро здраве на очите и кожата 

Аспержите съдържат витамин А, който само засилва здравето на очите, но и подобрява кожата, белия дроб и чревната лигавица.

По-добро здраве на костите и зарастване на рани

Зеленчукът е много богат на витамин К, който помага за предотвратяване на остеопороза. Освен това, той  подпомага за кръвосъсирването, така че  е ефективен при зарастването на рани.

Може да има необичайна миризма след уриниране, но ползите за здравето от яденето на аспержи със сигурност надхвърлят това!

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×