През последните години се обърна повече внимание на ролята на възпалението в живота ни и с право, предвид всички здравни последици, произтичащи от него. Лечителите са отправяли молба към своите покровители от векове, за да ограничат възпалителните храни, мислите и практиките от ежедневието си. Атеросклерозата е втвърдяване на артериите, което може да се характеризира с натрупване на мастни депозити и е заболяване, което произтича от възпалителни реакции в организма. Сега научната общност започна сериозно да отразява настроенията на миналото и настоящето, за да намали възпалението, за да ограничи, предотврати или обърне процеса на атеросклероза.

Как се създава възпалението?

Това, което поставяме в устата си, често може да доведе до недохранване и възпалителни реакции в организма. Псевдо-храни (силно преработени храни) съдържат молекулярни структури и химикали, които не могат да бъдат разпознати от тялото. Екологичните токсини и много медикаменти също съдържат или създават „извънземни“ молекули. Тялото реагира чрез възпаление на чуждо изглеждащите молекули, за да предизвика имунен отговор. Тук е раждането на възпалението за много хора.

Атеросклероза

Холестеролът обслужва много функции, които са от жизненоважно значение за процесите на тялото ни. Една от тези функции е да действа като противовъзпалително средство на тялото. След като холестеролът пристигне на сцената и капсулира чуждия обект, възпалителните сигнали се изключват. За съжаление, ние сме склонни непрекъснато да се занимаваме с дейности, които предизвикват възпалителен отговор и се изпраща по-голям холестерол, за да спре „огъня“, така да се каже. Когато се комбинира с други биологични отговори, това е въпрос само на време, преди да започне атеросклерозата.

Предотвратяването или обръщането хода на атеросклерозата не е необходимо да бъде прекалено тежко нещо. Ето няколко препоръки, които трябва да имате предвид:

Консумирайте цели храни, които е за предпочитане да са органични. Целите храни са непреработени или минимално преработени храни, които, ако са органични, са без химикали, антибиотици и генетични манипулации. Ограничаването на възпалението от хранителни източници се превръща в лесно управляема сфера.

Стойте далеч от бързо хранене и силно преработени храни. Забранете на тези псевдо-храни да продължават да ви лишават от живот. Имайте предвид, че високо преработените храни обикновено са лишени от хранителност и създават тонове възпаление, което може да доведе до атеросклероза.

Ограничаване на токсините в околната среда. Тази препоръка е по-лесно да се каже, отколкото да се направи при разглеждането на околната среда извън дома. Всъщност, понякога не можете да направите нищо за външния въздух или пък за това например какъв вид осветление се използва в работата ви. Вашият дом обаче е друга история. Растителните почистващи препарати, вместо почистващите препарати на основата на петрол, ще помогнат. Намаляването или елиминирането на химически ароматизатори ще спомогне и за борбата срещу токсините в околната среда. Други съображения, взети под внимание, включват химически детергенти, сапуни и предмети за лична хигиена, като например козметика, които могат да допринесат за възпаление на организма.

Атеросклерозата е преобладаващ бич в нашата скорошна медицинска история, но това може да се промени със спазването на по-горните препоръки.

Бъдете здрави!

 

Автор: Derrell Jones

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×