Бананова диета подобрява цялостното здраве

(NaturalNews) Когато Юлия Тарбат решава, че трябва да направи нещо, за да подобри здравето си, тя се насочва към Банановия остров. Този остров, обаче не е от вида, който повечето хора си представят – с плажните хамаци и напитки. По-скоро, “бананов остров” е термин, често използван за описване на консумацията на само един плод и никакви други храни, за определен период от време. Това е изтъкван от мнозина  метод за детоксикация по пътя им към значително подобряване на здравето.

Юлия, чиято веган диета включва много плодове и ниско съдържание на мазнини,  казва, че може да се използва всякавъв плод, но бананите често са избирани, заради тяхната лекота на хранене, хранително съдържание и достъпна цена. Освен това, тя казва, че могат да се добавят зеленчуци, но предлага също да са само от един вид, като целина например. Тя предприема диета само с банани за 12 дни, пиене на много вода и редуване на почивка и упражнения. След тези дни тя вижда големи подобрения в нейното физическо и емоционално благополучие.

Ползите от диета с моно-плодове

По време на диетата не имала никакви усложнения. В действителност, тя не изпитала дори и никакви симптоми на детоксикация. Бананите, които са богати на фибри (около 12% от препоръчителната дневна стойност от 25 г в 1 банан), са известни със способността си да помагат за  храносмилането чрез регулиране на електролити и промиване на токсините от организма.

На второ място, тя казва, че се чувства “спокойна и смирена” и “много по-креативна”, докато се наслаждававала на банановата диета. “Изпитах огромна умствена яснота”, казва Юлия, добавяйки, че това е като че ли “допълнително време”, което и е било дадено. Нивата на калий и триптофан в бананите са отговорни за това чувство, което помага за клетъчна комуникация и поддържане на подходящи нива на кислород в мозъка.

С възможността да се постигне повече, заради този засилен фокус и по-голяма енергия, тя обяснява как подобрила с лекота нейните лични фитнес резултати. Ако това не е достатъчно – нейната кожа става по-мека и блестяща.

Яденето на сурови храни и  наслаждаването на моно-плодни диети е позволило на Юлия и съпруга ѝ да живеят живота си пълноценно. След като се е борила с Кандида, хипогликемия и тежки промени в настроението, сега тя се чувства много по-добре и няма вече тези проблеми.

Тя и нейният съпруг са Холистични лекари, които пътуват по света, за да присъстват на фестивали и излети на суровата храна. Там те се срещат с много други хора, които  споделят идеи и лични истории за лечение.

Източник: http://www.naturalnews.com/043460_banana_diet_mental_clarity_overall_health.html#ixzz2qRklN0NP

Автор:  Raw Michelle

Превод от английски на българскиЕдин коментар на Бананова диета подобрява цялостното здраве

  1. Bonka Nenova каза:

    Единствен недостатък,че банана стимулира образуването на слуз,и не се препоръчва при хронични ринити и бронхити..

Вашият коментар