(NaturalNews) Когато Юлия Тарбат решава, че трябва да направи нещо, за да подобри здравето си, тя се насочва към Банановия остров. Този остров, обаче не е от вида, който повечето хора си представят – с плажните хамаци и напитки. По-скоро, „бананов остров“ е термин, често използван за описване на консумацията на само един плод и никакви други храни, за определен период от време. Това е изтъкван от мнозина  метод за детоксикация по пътя им към значително подобряване на здравето.

Юлия, чиято веган диета включва много плодове и ниско съдържание на мазнини,  казва, че може да се използва всякавъв плод, но бананите често са избирани, заради тяхната лекота на хранене, хранително съдържание и достъпна цена. Освен това, тя казва, че могат да се добавят зеленчуци, но предлага също да са само от един вид, като целина например. Тя предприема диета само с банани за 12 дни, пиене на много вода и редуване на почивка и упражнения. След тези дни тя вижда големи подобрения в нейното физическо и емоционално благополучие.

Ползите от диета с моно-плодове

По време на диетата не имала никакви усложнения. В действителност, тя не изпитала дори и никакви симптоми на детоксикация. Бананите, които са богати на фибри (около 12% от препоръчителната дневна стойност от 25 г в 1 банан), са известни със способността си да помагат за  храносмилането чрез регулиране на електролити и промиване на токсините от организма.

На второ място, тя казва, че се чувства „спокойна и смирена“ и „много по-креативна“, докато се наслаждававала на банановата диета. „Изпитах огромна умствена яснота“, казва Юлия, добавяйки, че това е като че ли „допълнително време“, което и е било дадено. Нивата на калий и триптофан в бананите са отговорни за това чувство, което помага за клетъчна комуникация и поддържане на подходящи нива на кислород в мозъка.

С възможността да се постигне повече, заради този засилен фокус и по-голяма енергия, тя обяснява как подобрила с лекота нейните лични фитнес резултати. Ако това не е достатъчно – нейната кожа става по-мека и блестяща.

Яденето на сурови храни и  наслаждаването на моно-плодни диети е позволило на Юлия и съпруга ѝ да живеят живота си пълноценно. След като се е борила с Кандида, хипогликемия и тежки промени в настроението, сега тя се чувства много по-добре и няма вече тези проблеми.

Тя и нейният съпруг са Холистични лекари, които пътуват по света, за да присъстват на фестивали и излети на суровата храна. Там те се срещат с много други хора, които  споделят идеи и лични истории за лечение.

Източник: http://www.naturalnews.com/043460_banana_diet_mental_clarity_overall_health.html#ixzz2qRklN0NP

Автор:  Raw Michelle

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Бананова диета подобрява цялостното здраве”
  1. Единствен недостатък,че банана стимулира образуването на слуз,и не се препоръчва при хронични ринити и бронхити..

Напиши коментар

Добави обява

×
×