Рак-на-мозъка

(NaturalNews) Британец от Уирал, Мърсисайд, не се поддава на конвенционалната медицина и побеждава рака. След като е бил диагностициран с мултиформен глиобластом 4 мозъчен тумор през юли 2015 г., Дейв Болтън поема нещата в свои ръце. Бащата на две деца и бивш полицай твърди, че захвърлянето на въглехидратите и захарта в полза на протеин и мазнини е спасило живота му.

Мозъчният тумор мултиформен глиобластом 4 (GBM4) често се нарича „Терминаторът“ от лекарите, поради ниската му степен на оцеляване. След неговата диагноза, на Болтън е била дадена една година живот. Въпреки това, след като трансформира диетата си, неговият тумор започва да се свива. Тази година лекарите казват, че от раковата маса не е останало почти нищо.

Болтън решава да премахне всички въглехидрати, захар и повечето плодове и зеленчуци от диетата си. Вместо това, той яде повече месо, млечни продукти и мазнини. Неговият план за борба с рака се основава на принципите на кетогенната диета. Много хора вярват, че следването на такава диета може да помогне за борба с рака, като спира първичния енергиен източник на тумора: захарта. Разбира се, много практикуващи конвенциалната медицина не са съгласни с диетата, и заявяват, че няма доказателства в подкрепа на това твърдение.
Самото съществуване на Болтън и намаляващият се тумор в мозъка му, със сигурност водят до различен извод. Г-н Болтън също се подлага на операция за отстраняване на голяма част от тумора, както и химио и лъчетерапия, но той вярва, че новата му диета, наред с множество други алтернативни и конвенционални терапии играе огромна роля в неговото възстановяване.

Когато туморът му е бил открит за първи път той не е бил GBM4. Първоначално Болтън е следвал конвенционалното лечение и хирургия, но на мястото му се появява по-агресивният и смъртоносен GBM4. Лесно е да се види защо Болтън отдава част от успеха си на алтернативни лечения; конвенционалното лечение не е проработило, както е било планирано от първия път.

Кетогенната диета е била разработена преди няколко десетилетия, за да помогне на пациенти с епилепсия да контролират състоянието си. Въпреки отхвърлянето от конвенциалната медицинска общност, интересът към диетата като потенциална линия за помощ за лечение на пациенти с рак се разраства. Преглед от 2014 г. на изследователи от Програма за радиационна биология от Катедрата по радиационна онкология и Обширен раков център Холден в университета в Айова, разглежда потенциалните механизми, чрез които една кетогенна диета може да бъде от полза при лечение на рак.

Прегледът отбелязва, че редица проучвания са установили, че кетогенната диета помага за намаляване  растежа на тумора в злокачествен глиом, рак на дебелото черво, рак на стомаха и рак на простатата. Изследователите постулират, че има два различни механизма, чрез които кетогенната диета може да повиши оксидативния стрес в ракови клетки. Доказателство вече показва, че следването на кетогенна диета може да помогне за увеличаване размера на оксидативен стрес в злокачествени клетки. Доказателства показват също, че раковите клетки имат много по-голяма необходимост от глюкоза от нормалните здрави клетки, и че туморите зависят от глюкоза за оцеляване. Можете да видите защо лишаването на тези коварни клетки от техния предпочитан източник на енергия ще бъде полезно.

Изследователите посочват в заключението си, че тази манипулация на оксидативен стрес в самите ракови клетки е това, което прави кетогенната диета потенциално полезна терапия за лечение на рак, и една, която би могла да бъде „бързо приложена.“

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Vicki Batts

By admin

5 thoughts on “Баща с терминален рак на мозъка унищожава тумора като спира приема на въглехидрати”
  1. И все пак първо се е подложил на конвенционалното лечение и след това прилага кетонната диета. Такива случаи има и у нас, но след традиционното лечение, прилагат плодове от бъз и изчистват целия мозък от тумора.

    1. Да но след традиционното лечение се появява по-агресивната форма.не четете ли

    2. обърнете внимание, ме тумора е бил друг вид след прилагане на химио и чъчетерапия се е превърнал в аресивен 4 степен, тогава прилага диетата, тоест конвеционалната терапия не е дала резултат, напротив проблема е станал по голям

  2. Кето диетата , както и ВМНВ са от най-ефикасните режими при много заболявания. Без въглехидрати, те не са полезни даже и за здравите. БИОПОГЛЕД, благодаря,че споделяте тези неща, защото българинът е силно зомбиран към въглените. И по-лошото е, че не чете новините, касаещи здравето на човека.

Напиши коментар

Добави обява

×
×