(NaturalNews)

Изследвания показват, че 8 процента от децата имат някакъв вид хранителна алергия. Основните детски хранителни алергии включват реакции към фъстъци, ядки, морски храни, соя, пшеница и яйца. Медицинските специалисти се опитват да помагат на родителите да избягват определени храни, които изглежда са в основата на детските алергии.

Според ново изследване от Каролинския Институт в Стокхолм, Швеция, хранителните алергии може да не произлизат от определени храни, но могат да се развиват чрез общи диетични модели. По същество конвенционалните медицински съвети, могат да бъдат подвеждащи за родителите. Изследването установило, че хранителните алергии съществуват по-рядко, когато бебето е изгледано на диета с пресни храни. Например, алергия от ядки може действително да произлезе от недоразвита имунна система на бебето, благодарение на обща лоша диета, състояща се от преработени храни.

„Наясно сме, че някои диети изглежда намаляват риска от алергии при бебета“, казва д-р Магнус Уикман, професор в Каролинския Институт. Уикман заявява, че когато отрано в диетата на бебето са въведени есенциални мастни киселини и антиоксиданти, хранителните алергии могат да бъдат предотвратени напълно.

Кейт Гримшоу, изследовател от Великобритания в университета в Саутхемптън, мисли по същия начин и се опасява, че родителите може на сляпо да намаляват хранителния прием на детето си, следвайки съветите на лекаря за конкретна хранителна алергия.

Общата диета е свързана с детски хранителни алергии

За да разбере хранителните алергии, Гримшоу започва да изследва общите модели на хранене на бебетата, за да открие липсващите връзки в хранителните алергии. Както се съобщава в Списанието по Алергии и Клинична Имунология, Гримшоу инструктирал 1140 родители да записват хранителни дневници на децата си. През първата година 41 бебета са били диагнозирани с медицинска хранителна алергия. Тези 41 алергични бебета са били сравнени с 82 подобни бебета, които не са имали хранителна алергия. Изследването разглежда диетите на бебетата според дневниците на родителите.

Резултатите са обещаващи. Те открили, че бебетата без хранителни алергии са били хранени с храни по-богати на хранителни вещества, включително плодове, зеленчуци и риба.

Бебетата с хранителни алергии са били на диети, които включват много повече преработени храни, микровълнови вечери, предварително направени сосове, чипс и бекон.

Гримшоу казва: „Анализът показа, че децата, които са хранени с повече плодове и зеленчуци и по-малко комерсиално произведени бебешки храни и също така по-малко храни за възрастни са тези, които са по-малко вероятно да развият алергия до времето, когато са на две години“.

Д-р Уикман казва, че няма доказателства, че избягването на алергенни храни, като ядки, риба и яйца е полезно за предотвратяване на хранителни алергии.

Гримшоу обобщава: „Знаем, че има хранителни вещества в храната, които развиват имунната система. И може да се твърди, че ако ги няма в достатъчни количества, когато имунната система на детето се развива, това може да един от начините, по който това работи. “

Изграждане на имунната система на бебето

Съветите на Гримшоу са прости за родители, които искат децата им да избегнат и преодолеят хранителни алергии. Съветът на Гримшоу по същество означава, че е много важно изграждането на имунната система на бебето да се започва от деня, в който са родени. Храненето на бебето с пълноценни цели храни е от съществено значение. Първата седмица от кърменето е най-важна, тъй като това е времето, когато коластрата се предава на бебето. Коластрата по същество е 100% натурална и безопасна ваксина за бебето, гъсто и лепкаво мляко, което е пълно с антитела и живи клетки, които изграждат имунната система на детето. Този източник на храна, въглехидрати и протеини предава имуноглобулин А (IgA) и в крайна сметка запечатва стомашно-чревния тракт на бебето със защитен слой, който предотвратява проникването на токсини в кръвта.

Родителите имат уникалната отговорност да се грижат за храненето на детето си в най-важните първи години. Семена от коноп, които са пълни с незаменими мастни киселини, биха били чудесни да се смесват с бебешка храна. Боровинките, които съдържат високо ниво на антиоксиданти са перфектни. Пробиотиците ще вършат чудеса за поддържане на положителна чревна флора на бебето.

Даването на антибиотици на децата ще унищожи имунната им система като цяло, унищожавайки баланса на микроорганизми в червата и канейки потенциални хранителни алергии. Захарта също потиска имунната система на детето. Проучвания показват, че само 25 грама рафинирана захар може да спре имунната система на детето за пет часа.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Lance Devon

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *