Билки за лечение на възпаление: 10-те най-мощни природни лекарства, които наистина работят

(NaturalNews)

Често спонтанната реакция на медицинската общност към възпалението е да раздава лекарства за намаляването му. Всъщност, има цяла класификация на нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), достъпни с рецепта и свободно. НСПВС са свързани с различни рискове, според ново етикетиране от Американската администрация по храните и лекарствата, включително и с повишен риск от сърдечно-съдови инциденти, като инфаркт и инсулт.

За щастие, за възпаление можете да използвате билки, вместо опасни лекарства.

#1 Черен Пипер
Хората смятат черния пипер за Кралят на подправките, поради неговия опияняващ, богат аромат и комплексен вкус. Черният пипер дължи своя отличителен пикантен аромат на пиперина, който също осигурява изумителен противовъзпалителен ефект. Пиперинът инхибира генната експресия, свързана с артрит и разпространението на рак, ММР13. Дори и в ниски дози, пиперинът намалява възпалението чрез потискане производството на простагландин. Освен това, пиперинът значително потиска възприятието на болка и симптоми на артрит, докато намалява възпалението в ставите.

#2 Кардамон
Като Кралица на подправките, кардамонът също намалява възпалението. Част от семейството на джинджифила, кардамонът е роден на Индия и Шри Ланка; лечители там са използвали кардамон за намаляване на възпалението в продължение на векове.

#3 Лют червен пипер (Кайен)
Лютият червен пипер съдържа капсаицин. Излагането на капсаицин кара телесните тъкани, да освобождават субстанция Р, която тялото ви обикновено освобождава веднага след увреждане на тъканите. В действителност капсаицинът не уврежда тъканите – този химикал само залъгва тялото ви да се държи така, сякаш е настъпило увреждане.

Многократно излагане на една част от тялото ви към капсаицин ще изчерпи тази зона от нейната субстанция Р, което повишава толерантността към капсаицин при хора, които редовно се хранят с люти чушки.

Намаляването на субстанция Р в една част от тялото ви също намалява чувството ви за болка в тази част. Продукти и кремове с капсаицин се възползват от този ефект за намаляване на болки от артрит в ставите и други източници на хронична болка. Най-хубавото е, че капсаицинът в лютия червен пипер може да ви помогне да защитите стомаха си от язви, свързани с употребата на НСПВС.

#4 Лайка
Древните лекари Диоскурид, Гален и Плиний са препоръчвали чай за облекчаване възпаления на устата. Лайката е растение, което обича слънцето, чиито цветя миришат на пресни ябълки. Масло, дестилирано от тези цветя съдържа а-бизаболол и хамазулен циклични сесквитерпени, които пряко намаляват възпалението. Маслото от лайка съдържа и бизаболол оксиди, фарнезен и спироетер, които имат противовъзпалителни и спазмолитични свойства.

#5 Джинджифил
Традиционната медицина е разчитала на противовъзпалителните сили на джинджифила в продължение на векове. Според Медицински център на Университета на Мериленд, има също и доказателства, че джинджифилът облекчава болката, свързана с класическото възпалително заболяване, артрит. Освен това, джинджифилът облекчава стомашно неразположение, гадене и повръщане.

#6 Куркума
Куркумата придава аромата и жълтия цвят на кърито; производителите на храни добавят също и куркума към масло и сирене за цвят. Лечителите са използвали куркума за повече от 4000 години, за облекчаване на възпаление, лечение на храносмилателни проблеми и борба с инфекциите.

Активната съставка в куркумата, куркумин, е антиоксидант, който премахва опасните свободни радикали от тялото. Свободните радикали предизвикват увреждане на клетките, водещо до възпаление, включително увреждане на клетъчните мембрани, което се отразява негативно върху ДНК и кара клетките да умират. Освен това, куркумата намалява два вида ензими известни, че причиняват възпаление.

#7 Алое
Алое не само намалява възпалението, но също така облекчава болката и спомага за възстановяване и изцеление на кожата. Според Медицински център на Университета на Мериленд, противовъзпалителните ефекти на гел от алое превъзхождат 1 процент хидрокортизон крем.

#8 Семена от целина
Семената от целина намаляват възпалението, като действат като диуретик, което означава, че помагат на тялото да се отърве от излишните течности чрез увеличаване на отделянето на урина. Семето от целина е особено ефективно при лечение на възпаление, причинено от артрит и подагра, вид артрит.

#9 Зелен чай
Зеленият чай съдържа полифеноли, микроелементи, които работят в организма, за предотвратяване на определени болестни механизми – като например възпаление. Основният полифенол в зеления чай е епигалокатехин галат (EGCG). Епигалокатехин галат и другите полифенолите в зеления чай имат противовъзпалителни и противоракови свойства.

Зеленият чай е особено полезен за намаляване на възпалението в храносмилателния тракт. Тази естествена билка може да намали стомашно-чревни възпаления, свързани с болестта на Крон и улцерозен колит. Зеленият чай може да помогне и с артрит, като намалява възпалението и забавя разрушаването на хрущяла, свързано с болестта.

#10 Нар
Наровете съдържат флавоноли, вид антиоксиданти, които изглеждат особено полезни за намаляване на възпаления, свързани с остеоартрит. В това състояние, възпалението допринася за разрушаване на хрущяла. Нарът изглежда блокира производството на ензим, свързани с разрушаване на хрущяла.

Следващият път, когато се борите с възпаление или медицински състояния, причинени от възпаление, опитайте с билков лек, преди да прибегнете до опасни лекарства и химикали. Билките са високо ефективни при намаляване на възпалението и носят сравнително ниска степен на риск за усложнения.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Aurora GeibВашият коментар