мента-растение-маса-саксия

Може никога да не подозирате наличието на камък в жлъчния си мехур чак до момента, в който не усетите болка. За щастие, има много билки, които могат да предотвратят образуването на камъни в жлъчката. Има също толкова много начини за управление на тежестта на атаката.

Въпреки това, камъкът може да расте достатъчно бързо, за да блокира жлъчните пътища, които свързват жлъчния мехур с черния дроб и тънките черва. Когато това се случи, жлъчката ще се опита да го избута. В най-добрия случай тези атаки ще предизвикат силна болка. В по-лошо състояние пациентът може да бъде откаран в болницата и да бъде подложен на хирургическа операция.

По-малко вероятно е мъжете да развият камъни в жлъчката, но това не означава, че са неуязвими. Тъй като човек расте или натрупва нездравословни килограми, той или тя стават по-податливи да страдат от болезнени атаки.

Предотвратете жлъчните камъни с тези домашни средства

Можете да се опазите от поява на камъни в жлъчния мехур, като приемате едно от тези билкови лекарства всеки ден.

Люцерната не само детоксикира черния дроб, но и осигурява на органа необходимите хранителни вещества. Разтворете таблетка от 1000 милиграма (mg) в топла вода. Пийте тази смес два пъти дневно.

Листата на дървото болдо могат да се превърнат в билков чай. Консумирането на три чаши чай от болдо всеки ден подобрява производството на жлъчка, която пренася малки камъни в жлъчните пътища, преди те да са се увеличили.

Същият ефект на освобождаване на жлъчката може да се постигне чрез приемане на препоръчителни дози от тинтява. Направена от корена на тинтява, тази билка също може да намали апетита.

В допълнение към стимулирането на жлъчното производство, змийското мляко (Chelidonium majus) може да помогне за справяне с болезнените спазми. Смесете 15 до 30 капки от билковата тинктура в 1/4 чаша вода. Това лекарство трябва да се приема три пъти на ден.

За да се отървете от нездравословен холестерол, който може да се превърне в камъни в жлъчката, приемайте по 600 mg млечен трън всеки ден.

За понижаване нивата на холестерола в черния дроб има соев лецитин. Препоръчителната дневна доза е 2 000 mg.

И накрая, куркумата предотвратява кристализирането на холестерола в жлъчни камъни. Три капсули от 125 mg ще Ви осигурят достатъчно количество от това антихолестеролно съединение.

Използвайте мента и бодлива пепел, за да облекчите симптомите при жлъчна криза

Гореспоменатите лечения трябва да се избягват, ако в момента страдате от остри атаки. Вместо това, вземете някое от тези две естествени лекарства, за да управлявате болката от преминаването на големи камъни в жлъчката.

Мента може да облекчи болезнените спазми на жлъчните пътища. Консумирайте 200 мг от това етерично масло три пъти на ден.

Zanthoxylum ailanthoides се прилага външно. Комбинирайте билките с топла вода, увийте получената паста в кърпа и натиснете лапата върху кожата над жлъчния мехур. Нанесете толкова пъти, колкото е необходимо.

Вземете тази билка или от сертифициран практикуващ традиционна китайска медицина или от доверен магазин, който продава китайски лечебни билки. Попитайте за Tian He Gu Tong, китайското име на билката.

Освен това, има някои нарушения, които увеличават риска за развитие на камъни в жлъчния мехур. Ако страдате от запек, наскоро сте загубили от теглото си или се придържате към диета с малко калории, вие сте по-уязвими за получаване на камъни в жлъчката. Промяната на тези здравни проблеми ще помогне за предпазване на жлъчния мехур от остри атаки.

Автор: Edsel Cook

Източник: https://www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *