(NaturalNews)

Терапевтичният потенциал на канабиса изглежда неограничен, простиращ се далеч отвъд просто облекчаване на гадене или болки при неизлечимо болни. Кристина Санчес, молекулярен биолог от Университета Компултенс в Мадрид, Испания, е изучавала молекулярната активност на канабиноидите в продължение на повече от 10 години, и през това време тя и колегите й са научили, че тетрахидроканабинолът или THC, основният психоактивен компонент на канабиса, причинява „самоубийство“ на туморните клетки, като оставя здравите клетки непокътнати.

Това удивително откритие е било малко неочаквано, тъй като първоначално Санчес и екипът й са изучавали клетки на рак на мозъка с цел по-добро разбиране как функционират. Но в процеса, те са наблюдавали, че когато са изложени на THC, туморните клетки не само престават да се размножават и пролиферират, но и се самоунищожават както в лабораторни изпитвания, така и при опити с животни. Санчес съобщава за първи път това още през 1998 г., публикувайки статия за противораковите ефекти на THC в Европейския вестник по биохимия FEBS Letters.

„В началото на 1960-те години, Рафаел Мекоулам от Еврейския Университет в Израел категоризира основното съединение в марихуаната, предизвикващо психоактивните ефекти, които всички ние знаем,“ обяснява Санчес по време на интервю с Cannabis Planet. „След откриването на това съединение, което се нарича тетрахидроканабинол (ТНС), става доста очевидно, че това съединение трябва да действа върху клетките на нашия организъм чрез молекулярен механизъм.“

Санчес разяснява това и много повече в петминутен видео сегмент на английски, който можете да видите тук:
Vimeo.com.

Изследване установява, че човешкото тяло е предназначено да оползотворява съединенията на канабиса

По-късно изследване през 1980-те г. показва, че човешкото тяло съдържа две специфични насоки за THC: ендогенна рамка, която обработва THC и други канабиноиди, известна като ендоканабиноидна система, както и различни канабиноидни рецептори в тялото, които ги оползотворяват. Заедно, тези две естествени системи позволяват на тялото да се възползва от намерените в канабиса канабиноиди, някои от които не се срещат никъде другаде в природата.

„Ендоканабиноидите, наред с рецепторите и ензимите, които синтезират, произвеждат ендоканабиноиди и разграждат ендоканабиноидите, са това, което наричаме ендоканабиноидна система“, добавя Санчес. „И сега вече знаем, че ендоканабиноидната система регулира много биологични функции: апетита, приема на храна, двигателната активност, репродукцията и много, много други функции и затова растението има такъв широк терапевтичен потенциал.“

„Феникс сълзи“ масло от канабис вече лекува хора от рак

Когато се вдишват или консумират, канабиноидите в канабиса се включват в естествената ендоканабиноидна система на организма, свързвайки канабиноидните рецептори по същия начин, както ендогенните канабиноиди. Ефектите от това по отношение на рака, както е показано в животински модели на рак на гърдата и рак на мозъка, са, че туморните клетки са тласкани към състояние на апоптоза, означаващо самоунищожение.

„Клетките могат да умрат по различни начини, а след лечението с канабиноиди те умират по чист начин – те извършват самоубийство“, разкрива Санчес. Едно от предимствата на канабиноидите е, че те се насочват специално към туморните клетки. Те нямат никакви токсични ефекти върху нормалните, нетуморни клетки. И това е предимство по отношение на стандартната химиотерапия, която по същество се насочва към всичко.“

Това, което описва Санчес прилича много на това, което канадския изследовател и иноватор Рик Симпсън е правил с неговото масло от канабис „Феникс сълзи“, което според слуховете е излекувало много хора от рак през годините, без да ги уврежда, както прави химиотерапията и радиацията.

Можете да научите повече за Феникс сълзите на английски тук:
PhoenixTears.ca.

„Не мога да разбера защо в САЩ канабисът е в категорията на най-опасните наркотици Schedule I, тъй като е доста очевидно, не само от нашата работа, но и от работата на много други изследователи, че растението има много широк терапевтичен потенциал,“ подчертава Санчес.
Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

By admin

One thought on “Биолог обяснява как марихуаната кара туморните клетки да се самоубиват”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *