(NaturalNews)

Кокосовото масло е една от най-полезните единични суперхрани, която можете да сложите в тялото си. Тя има широк спектър от невероятни ползи за здравето и е нещо, което препоръчвам на почти всеки, с който говоря на регулярна основа. Хората винаги ме питат, „Крис, какво да ядем, за да бъдем по-здрави“? Отговорът е прост: органично кокосово масло. Това е нещо  просто невероятно, което всеки трябва да включи в диетата си.

Определено трябва да потърсите „биологично, нерафинирано, студено-пресовано кокосово масло“. Това е непреработен продукт, получен директно от органични кокосови орехи с минимална обработка или промяна. Това е най-близо до „непреработено“, което можете да получите. Колкото повече се обработват храните, толкова по-малко стойност за здраве предлагат. Можете да го намерите по рафтовете на почти всички магазини за природни храни или да го купите онлайн.

Има два начина да се яде кокосово масло. Аз препоръчвам да се яде студено, без топлинна обработка. Причината е, че високите нива на топлина (по-нататъшна обработка) могат да променят свойствата на маслото и поради това да се засегне цялостната хранителна стойност.

Ползи за здравето

Редовното ядене на кокосово масло има много ползи за здравето. Ако потърсите  информация за ползите за здравето на кокосовото масло ще откриете  наистина колко невероятна е тази храна. Тези ползи включват по-здрава кожа и коса, по-ниски нива на холестерол, загуба на тегло, повишени нива на имунитета, правилно храносмилане и обмяна на веществата.  Помага при проблеми с бъбреците, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, диабет, ХИВ и други вируси, рак и здравина на костите. Причината да е толкова ефективно и здравословно е поради високите нива на лауринова, капринова  и каприлова киселина. Наличието на тези киселини в кокосовите орехи допринася за антиоксидантни, противогъбични, антибактериални, антимикробни и общи подхранващи свойства на тялото.

Как да се използва

Има два начина за използване на кокосово масло. Някои хора готвят с него. Кокосовото масло е рядко, заради това че има висока точка на топене. Това означава, че е в твърдо състояние при стайна температура. Не се топи до около 25 градуса по целзий. Ще забележите, когато купите бутилка, то ще бъде в твърдо състояние. Не му трябва много топлина за да се стопи.

Ако използвате кокосово масло за локално прилагане (по косата и кожата), можете да го приведете в течна форма просто чрез потапяне на контейнера с твърдото масло в топла вода. То ще се стопи в рамките на няколко секунди. Можете също така да вземете малко количество, като го поставите в малка купа да се загрее на открит пламък. Не го топете в микровълнова фурна, защото това ще се отрази на лечебните свойства на маслото. След това вземете маслото в дланта си и го прилагайте на косата, лицето и кожата. Ще забележите здрава кожа и коса, ако правите това редовно. При готвене се опитайте  да използвате кокосово масло вместо олио или масло.

За максимална здравословна стойност, аз лично препоръчвам да се консумира в неотопляем, неварен начин. За да направите това, просто отворете бутилка и използвайте лъжица за ядене на продукта. Той ще се стопи в устата ви. Ако имате проблем с вкуса или с преглъщането, взимайте го с органичен портокалов сок, след като се стопи в устата.

Пробвайте кокосовото масло, това е една от най-здравословните и най-полезни храни, които можете да консумирате. Аз го използвам в продължение на години. Повярвайте ми, тялото ще ви благодари!

Източник: http://www.naturalnews.com/040903_coconut_oil_healthy_fats_oils.html#ixzz2X0spaKv0

Автор: Chris Sumbs

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Био кокосово масло: суперхрана с невероятни ползи за здравето”
  1. В какъв период от време трябва да се приема и кога сутрин на гладно ли и по колко?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *