(NaturalNews)

Ако имате слаби зъби и кости, или просто бихте искали да се укрепите срещу бъдещи проблеми, избрани билкови чайове са чудесен дневен избор. Снабдени със  засилващи костите съединения, тези вековни еликсири са вкусен начин за укрепване на скелетната структура и укрепване на зъбите. Една аюрведическа билка дори премахва разрушаващия зъби и кости флуорид от водата, като осигурява икономично решение за този тревожен химикал.

Топ билкови чайове за здравето на зъбите и костите

Билковите чайове, богати на хранителни вещества, често са пренебрегвани като лесен начин за укрепване на зъбите и костите. Когато се използват в тандем със здравословна диета, костните проблеми могат да бъдат коригирани или напълно избегнати. Много билкари съветват потреблението на билките като силни инфузии, за да се извлече максимално съдържанието на минерали. За да се подготви, измерете около 30 грама сушени билки в еднолитров буркан. Напълнете с вряла вода, покрийте и накиснете за най-малко 4 часа. Прецедете и се насладете на няколко чаши на ден.

Да погледнем следните изключителни чайове за здравето на костите:

Хвощ – С богатото си съдържание на силиций и магнезий, това е върховна билка за засилване на съединителната тъкан, зъбите и костите. Използван като чай два пъти на ден, хвощът помага за обръщане на пародонтална костна загуба, като същевременно насърчава бързото закърпване на фрактури и разрушения. Също така улеснява абсорбирането на калций. Използвайте само пролетно събран хвощ, тъй като зрелите сортове могат да раздразнят бъбреците.

Коприва – Богата на калций, магнезий, сяра, протеин и витамини С, D и K, копривата е  отличен избор за здравето на костите. Една чаша накисната коприва съдържа между 300-500 мг калций.

Зелен Овес – Изключителен източник на калций, както и сапонини, флавоноиди, алкалоиди, стероиди, лизин и метионин. Според Университета на Медицински Център Мериленд, овесът помага за стимулиране  растежа на костните клетки. Това е добра новина за тези, които биха искали да избегнат крехки кости или страдат от остеопороза.

Освен това, Тулси (известен също като свещен босилек) е доказан от учени от Университета на Раджастан, че отстранява опустошаващия зъбен емайл и костите, флуорид от водата. Андрю Пуханик докладва в Активист Пост:

„Проведен е експеримент в село Yellareddyguda на Narketpally Mandal. Изследователите напояват 75 мг листа Тулси в 100мл вода, която съдържа 7,4 части на милион флуорид във водата.

Само след накисване на листата Тулси в продължение на осем часа, е установено, че нивото на флуорид във водата е намалено от 7,4 части на милион, само 1.1 части на милион“.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×