(NaturalNews) В днешно време всички са обсебени от идеята за младост и красота и за това е лесно да попаднат в капана на използването на бои за коса, за да покрият тези издайнически сиви косми. Въпреки това, използването на тези продукти е рисковано, поради химическите им състави, които са свързани с редица ракови заболявания. Дори и така наречените „натурални“ бои могат да компрометират здравето. Какво да правим в такъв случай? С творчество и знание, „направи си сам“ цвят за коса, може да ви даде лъскави и богати цветове без недостатъците на предварително направени оцветители.

Пазете се от младостта в опаковка

В търсене на един вечно млад вид, десетки жени и мъже значително са увеличили риска от рак чрез използване на търговските бои за коса. Отровите, които могат да доведат до рак на гърдата, на яйчниците и на пикочния мехур, както и до левкемия, са само някои от опасностите, които оцветителите за коса носят. Сами ще се съгласите, че вредите, които те нанасят надхвърлят временните козметични ползи. Според проучвания на NYR Natural News през годините са намерени:

87 от 100 пациенти с рак на гърдата са използвали боя за коса дълъг период от време. Жени, които променят цвета на косата си (вместо просто прикриване на бялото) утроява риска от рак на гърдата. Рискът от рак на яйчниците се увеличава със 70 на сто за тези жени, които сменят цвета на косата си 1-4 пъти на година.
Използването на боя за коса е отговорно за 90% увеличаване на множествена миелома при мъжете.

Не е чудно, че честотата на тежки болести се е увеличила с навлизането в употреба на боя за коса, тъй като тя съдържа следните токсични химикали: пропилен гликол, полиетилен гликол, изопропилов алкохол, фенилендиамин, орто-фенилендиамин, пара-аминофенол и орто-аминофенол, докато „естествените“ бои за коса могат да съдържат пара-фенилендиамин (PPD), както и тежки метали.

В името на здравето и благополучието трябва да се търсят по-безопасни, по-малко токсични алтернативи, отколкото това, което се предлага в търговската мрежа.

Естествени оцветители

Ако бихте искали да се откажете от стандартните бои за коса, без да се налага да жертвате красивия си цвят има няколко алтернативи. Използвайки няколко основни съставки веднъж седмично „ще получите подобни ефекти, но без аромати, оцветители или химикали“, твърди Джули Габриел, автор на The Green Guide Beauty.

Брюнетките могат да използват смес от какао на прах, кисело мляко, мед и ябълков оцет, за да обогатят естествен цвят и покрият посивели коси. За освежаване на руса коса – чай от лайка, лимон и картофи са ефективни. Червенокосите ще получат успех с комбинация от моркови, мед, кисело мляко и червени боровинки

Използването на органично разтворимо кафе е друга опция, тъй като то ще покрие сивата коса и може да намали косопада. Просто се смесва една супена лъжица от инстантното кафе, 1/4 чаена чаша сварено кафе с една чаша натурален балсам. След това, се поставя кърпа около раменете и се масажира цялата смес в косата. Увива се найлонова торбичка около главата. Нека седи в продължение на 15-30 минути и след това се изплаква добре. Цвятът на косата ще се задълбочи с течение на времето с всяко приложение, а след като бъде постигнат задоволителен цвят, може да се използва веднъж седмично за поддръжка.

Източник: www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×