С напредване на възрастта спираме да играем, както правихме като малки деца. Ние не тичаме, не се катерим и скачаме. Старата поговорка „ако не го практикуваш, ще го забравиш“ е много вярна в този случай. Възрастните обикновено са много далече от гъвкавостта и еластичността на децата. Когато сме малки сме пълни с енергия и жизненост. Къде изчезва след това? По-важното е, дали въобще трябва да изчезва? С навлизането в зряла възраст приоритетите ни се променят. Фокусираме се върху работата и, обикновено, това не е активно физическо движение като  да бягаш по детските площадки като малък. Заседналият начин на живот води до наддаване на тегло, загуба на мускулна маса и понижена гъвкавост. Грижите за семейството заместват грижите за самия вас. Вече се фокусирате върху някой друг – било то деца, съпруг, родители, домашни любимци.

Ние сме важни. Ти си важен. Да отделяш време да се грижиш за себе си не е глезотия, а точно обратното, от жизненоважно значение е. Ако не успявате да го правите, се изтощавате, а това не е добро за самите вас и за другите около вас.

Все по-често забравяме какво е да се събудим пълни с енергия, да скочим от леглото и да поздравим деня с усмивка. Помислете и си припомнете моменти, в които сте очаквали с нетърпение нещо да ви се случи. Това е начинът, по който трябва да се чувстваме постоянно. Здраве и жизненост са нашето естествено състояние на съществуване.

Как достигнахме до това състояние на „болни и уморени“?

Това е прогресия. С течение на времето ние ядем храна, която не е най-добрата,  въздухът, който дишаме, не е чист, изложени сме на токсини във водата, която пием, лекарствата, които приемаме, отрицателни емоции, продукти, които ползваме и нанасяме върху тялото си. Липсата на сън и стрес са основните фактори, оказващи влияние. През годините има натрупване.

Токсините се съхраняват в телата ни, крият се в нашите мастни клетки и се проявяват във вид на мързеливост, заболявания и болести. Липсата на движение и физически упражнения може да доведе до забавяне и дори дегенерация на тялото.

Начинът, по който сме се чувствали и сме смятали за нормален в нашите тийнейджърски години, изглежда много далечен в нашите четиридесет, петдесет, шейсет години и след това. Изтъняването на това качество на чувство и енергия за живот е приписвано на старостта.

Не е ли това просто оправдание и извинение? Дори не сте наясно, че не се чувствате толкова добре, колкото бихте могли. С течение на времето ние сме подведени да вярваме, че перфектно здраве е невъзможна цел и решението е да се лекуваме и поемаме лекарства, за да се опитаме поне да поддържаме нивото, на което се намираме в момента. Това просто не е вярно.

Отнасяйте се към тялото си добре и то ще ви отвърне със същото. Подгответе се, че това няма да стане изведнъж с помощта на хапче чудо (както ви бомбардират рекламите на фармацефтичните компании).

Завръщането към истинското състояние на здравето е само ваше решение.

Автор: Sarah Barendse

Източник: http://blogs.naturalnews.com/is-sick-and-tired-the-new-normal/

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *