Американците консумират 400 милиона чаши кафе на ден или 146 милиарда чаши кафе на година. Съединените щати са водещ потребител на кафе в света!
Учен от Харвард разглежда въздействието на кафето върху здравето в продължение на години. През 2014 г. изследователи обявяват, че те са открили шест нови човешки гени, свързани с кафето. Едно проучване установи, че кафето предпазва срещу диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания, а проучване от 2001 установи, че кафето предпазва от болестта на Паркинсон.

Кафето защитава от диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания и болестта на Паркинсон

Едно скорошно проучване на Харвард установи, че хората, които пият от три до пет чаши кафе на ден имат 15 на сто по-нисък риск да умрат преждевременно, в сравнение с тези, които не пият.
Биофизикът Дан Пърлман е отговорен за измисянето на т. нар. Smart Balance buttery spread.
Пърлман установява, че печенето на зелено кафе повишава ползите за здравето на кафето. След това той разработва брашно от мляно кафе, което се използва като хранителна съставка и хранителна добавка.

Опечени на 80% зърна, съдържат високи нива на хлорогенова киселина, което е от полза за контролиране на кръвното налягане, борбата с болест на сърцето и рак.

Едно от обясненията за ползите за здравето, открити в кафето е естествено срещащо се химическо съединение, хлорогенна киселина (CGA). CGA е антиоксидант, който се смята, че е от полза за метаболизма на захар, контролиране на кръвното налягане и лечение на сърдечно-съдови заболявания и рак.

Когато кафето се пече по традиционния начин, то достига температура от 400 градуса по Фаренхайт в продължение на 10-15 минути и съдържанието на CGA спада от 50% до почти 100%.

Пърлман установява, че при печене на кафе  за 10 минути при 300 градуса по Фаренхайт, концентрацията на CGA е около 10 на сто от теглото на зърното, което означава, че почти не пада.

Така опечените зърна кафе се смилат в безглутеново брашно, което предлага орехов вкус и може да се използва при печене.

При този начин на печене на зърната те не могат да бъдат използвани за направа на кафе, тъй като ароматът не е напълно развит. Вместо това, Пърлман използва криогенни мелници, за да защити зърната от окисляване. Крайният резултат е питателно, безглутеново брашно, с приятен, мек, орехов вкус и цвят на пшеница.

Пърлман се надява да види кафе от брашно, смесено с други брашна и използвано в зърнени култури и други често продавани хранителни продукти. Пърлман казва, че е възможно да се смесят този вид печени зърна с нормалните зърна, за да се увеличи съдържанието на CGA в сутрешното ви питие.

Новото брашно от кафе е патентовано и се очаква скоро да се предлага на потребителите.

Автор: Lynn Griffith

Източник: http://blogs.naturalnews.com/coffee-flour-contains-high-levels-cga-helps-control-blood-pressure-treats-heart-disease-even-cancer/

Напиши коментар

Добави обява

×
×