(NaturalNews)

Според ново проучване, децата не са единствените, които са с висок риск от развитие на нарколепсия, хронично неврологично разстройство, което се свързва с ваксината за свински грип Пандемрикс (Pandemrix). Последното проучване измежду няколко в последните години, което прави връзка между двете, установява, че 20-годишни и по-млади хора имат приблизително три пъти по-голям риск от развитие на нарколепсия, след получаване на H1N1 ваксината, докато хората на 30 и по-млади са с два пъти по-голям риск.

Потвърждавайки, това което Швеция и поне дузина други страни откриха преди няколко години, проучването установи, че на всеки 100 000 души, ваксинирани с Pandemrix, която се произвежда от GlaxoSmithKline според Агенцията за Медицински Продукти в Швеция, допълнителни четири случая на нарколепсия се развиват при 20-годишните и по-младите. За тези между 21-30, допълнително са наблюдавани два случая на 100 000.

Aвторът на изследването Ингемар Персон, казва: „Става дума за ужасно инвалидизиращо разстройство и има твърде много случаи, причинени от ваксината“. В очевидна защита срещу програмата за масова ваксинация в страната си той добавя. „Проблемът с Нарколепсията идва като пълна изненада и тъй като това е толкова рядко заболяване, не е нещо, което можеше да се предвиди“.

Проучването на Персон не е първото, сочещо Pandemrix като причинител на нарколепсия. Подобно изследване, публикувано само преди няколко седмици в British Medical Journal (BMJ) , стига до заключението, че получаване на ваксина срещу новия грип увеличава риска от развитие на нарколепсия с около 1,400%. По същия начин, преглед, публикуван в списание PLoS ONE установи 1,700% повишен риск от нарколепсия при тези, които са ваксинирани за свински грип.

Персон добавя: „Вижда се, че през целия период на проучването имаме 126 случая на ваксинирани, които получават нарколепсия“. „Имаше 20 случая сред тези, които не са ваксинирани. Става дума за трикратно увеличение на риска“.

Докладите показват, че двете шведски и финландски правителства се съгласяват да предоставят финансова компенсация за наранените от Pandemrix, която е единственият вид ваксина срещу свински грип, прилагаща се по време на пандемията през 2009/2010 година. Фармацевтичната Застрахователна Агенция в Швеция също оценява дали да осигури компенсация на 90-те допълнителни млади хора, които са развили нарколепсия от ваксината.

Изглежда, че специфичната съставка AS03 (сквален адювант) в Pandemrix задейства нарколепсията. Твърди се, че се добавя, за да помогне за увеличаване на имунния отговор от ваксината. Според данните, AS03 и други форми на инжектиран сквален са с изключително висока степен на риск, и са свързани с причиняването на автоимунни заболявания, артрит, лупус, множествена склероза, както и различни други заболявания.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Ethan A. Huff

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *