(NaturalNews)

Когато става въпрос за ваксиниране на децата ни е важно да се вземе образовано и информирано решение. Твърде много родители не са запознати с рисковете, които представляват ваксините, не осъзнават, че те могат да доведат до сериозни или дори животозастрашаващи заболявания. В допълнение към възможните фатални реакции, имунинзирането на  децата може да допринесе за заболявания като астма, алергии, трудности в обучението, хиперактивност, ADD/ ADHD (Разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност) и др.

Безопасност и ефективност на ваксините

Многобройни публикувани медицински изследвания са документирали опасностите и понякога фаталните странични ефекти на ваксините. И все пак, повечето родители и педиатри не са наясно с тези констатации. Въпреки уверенията на здравните органи за безопасността и ефективността на ваксините, изследванията установяват, че това съвсем не е така. Всяка година се получават  от Американската Комисия по храните и лекарствата FDA около 11 хиляди доклади за странични ефекти от ваксините, като само един процент от тях се пада на смърт като реакция от ваксината. Според Комисията, само около 10 процента от нежеланите лекарствени реакции биват докладвани.

Здравните власти ни уверяват, че ваксините са отговорни за изкореняване на дадена болест, но истината по въпроса е, че по-голямата част от заболяванията са затихнали още преди въвеждането на задължителните ваксинации. Например, медицината ни казва, че ваксините са били отговорни за ликвидиране на полиомиелита. Въпреки това, проучванията показват, че епидемията от полиомиелит е била към своя край, когато тази ваксина е въведена. По същия начин, медицинската литература е пълна с документации, отнасящи се за огнища на морбили, паротит, дребна шарка, полиомиелит и други заболявания, възникнали при популации, въпреки че вече са били ваксинирани.

Вредното въздействие на ваксините

Списъкът на документирани дълготрайни неблагоприятни ефекти от ваксини е доста дълъг. Той включва аутизъм, хиперактивност, дефицит на вниманието, дислексия, алергии,  рак и това са само малка част от тях. Много от тези състояния и заболявания едва ли са съществували преди 30 години, преди въвеждането на масовите програми за ваксиниране. Едва ли тези неблагоприятни последици са изненада, тъй като във ваксините са включени известни карциногени и други опасни съставки като тимерсол, алуминиев фосфат и формалдехид.

Германско проучване установява връзка между ваксините и 22 неврологични разстройства, които включват разстройство с дефицит на вниманието и епилепсия. Един проблем, който не се разглежда нашироко и последиците от него са неизвестни, е възможната мутация на вирусните елементи във ваксините, които могат да останат в човешкото тяло за неопределено време.

Синдромът на внезапната детска смърт (СВДС) е друга причина за безпокойство. Национални и международни изследвания показват силна връзка между ваксините и СВДС. Едно проучване установява, че голям брой от случаите на СВДС е възникнал между два и четири месеца, точно когато бебето получава първите две редовни имунизации. Друго проучване установява, че 3000 деца умират в рамките на четири дни от ваксинации в САЩ всяка година. Трето проучване заключава, че пряка причина за половината от смъртните случаи от СВДС в Съединените щати са ваксините.

Можете да кажете „не“ на ваксините

Повечето хора не осъзнават, че може да се каже „не“ на ваксини или че в повечето случаи е сравнително лесно да се получат правни изключения. В Америка във всички 50 щата се дава възможност за медицинско освобождаване, почти всички щати дават възможност за религиозно освобождаване, и все повече и повече се дава възможност за освобождаване по философска или лична причина. Мисисипи е единственият щат, където тези изключения ги няма. Щатът Мисисипи позволява само медицинско освобождаване  и дори понякога това е трудно да се постигне.

По този начин, след като родителите са решили, че не желаят да рискуват децата им да бъдат ваксинирани, те трябва да се информират и да разберат какви правни стъпки са на разположение, за да защитят децата си от принудителни ваксинации.

Автор: Luella May

Източник: http://www.naturalnews.com/037727_vaccines_informed_decision_scientific_facts.html#ixzz2UnqfsBPi

Превод от английски на български

By admin

2 thoughts on “Ваксиниране на децата ни – нека вземем информирано решение”
  1. Ами то хубаво, ама какво ме грее, че в 50-те щата на САЩ можело да се правят изключения, като тук в България ни заплашват с глоби и наказания и лишаване от образование, ако не ваксинираш детето си?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *