(NaturalNews)

Усилията на ваксинната мафия да манипулира повече родители да ваксинират децата си не успява, според ново проучване, публикувано в списание Pediatrics. Първото рандомизирано проучване, изготвено, за да оцени как  „по-добрата комуникация“ между лекари и пациенти се отразява върху процентите на ваксинации, разкрива, че, въпреки това, което казват или правят лекарите, за да се опитат да убедят своите клиенти във ваксиниране, същия брой родители продължават да казват „не“.

Вероятно това идва като шок за изследователите и традиционните медии, които вярвали, че ученето на повече лекари как да обръщат най-убедителните про-ваксинни точки на разговор по някакъв начин, би повишило драстично процента на ваксинации. Както се оказва, родителите, които поставят под съмнение или отказват с всички сили ваксинациите, поради опасения за безопасност и ефективност, не се подвеждат лесно чрез реторика и пропаганда.

Проучването, което е финансирано частично от войнствената про-ваксинна фондация Бил & Мелинда Гейтс, включва 347 майки на здрави новородени бебета. Майките са били произволно разделени на две групи, едната от които е получавала грижи в клиника, където лекарите са преминали специална 45-минутна тренировъчна сесия за това как да налагат повече ваксини, а другите лекари не са били обучавани в про-ваксинната пропаганда.

В края на шестте месеца, не се е наблюдавала разлика между двете групи по отношение на броя на колебаещите се или отказващи майки, които са променили мнението си за ваксините. Това е въпреки факта, че по време на периода на проучването е имало огнище на коклюш (магарешка кашлица) в щата Вашингтон (за което, както обикновено са обвинявани неваксинираните) и промени в закона, изискващи родителите да получават бележка от лекар, преди отказването на ваксини.

„Нито една от интервенциите не е увеличила родителските намерения да ваксинират бъдещо дете“, съобщава изследването, отбелязвайки, че резултатите показват също, че някои родители са всъщност по-малко вероятно да ваксинират, когато им е била представена манипулативната пропаганда.

„Опровергаващи твърдения за връзката MMR / аутизъм успешно са намалили погрешните схващания, че ваксините причиняват аутизъм, но все пак намаляват намерението за ваксиниране сред родителите, които са имали най-малко благоприятни нагласи относно ваксините. В допълнение, снимки на болни деца повишават изразената вяра във връзката ваксина/аутизъм, а драматичен разказ за дете в опасност увеличава самопризнатата вяра за сериозни странични ефекти от ваксината.“

Убождащите децата планират да продължават да опитват, докато всеки родител е в съгласие с програмата на ваксиниране

Въпреки, че тези важни констатации ясно показват, че родителите с валидни опасения относно ваксините не са глупави, нито се подвеждат лесно чрез голословна реторика, учените планират да продължават да опитват. Както изглежда, те виждат това последно проучване като индикатор, че проваксинната мафия е „поела в правилната посока“, да цитирам един професор на правителството в Колежа Дартмут, който вярва, че всичко това е просто „част от истинската наука.“

Как достига до този нелогичен извод е загадка за всеки. Ако не друго, това проучване доказва, че, без значение колко червило слагате на прасе, то си остава прасе и всеки знае това. Но когато сте маниакално обсебени от убождане на всяко дете на планетата със смъртоносни невротоксини и живи вируси, уж предполагаемо, да ги предпазите от най-често доброкачествени заболявания като морбили или варицела, не може да се обясни нивото на действащото мисловно умопомрачение.

„Това не са ‘идиоти’… те са грижовни, интелигентни, предимно високо образовани и скептични родители, които с основание притежават последната дума, относно благосъстоянието на децата си, и които не са толкова глупави, че … просто сляпо да се доверяват на медицинската професия“, пише един коментатор на NPR за родителите, които поставят под въпрос или отказват ваксини за децата си.

„Би било по-лесно просто да бъдат ‘идиоти’ и да оставят другите да направят най-важните решения относно това, което е най-добро за децата им, но тези добросъвестни родители работят усилено, за да разберат кое е най-добро за техните деца.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

By admin

6 thoughts on “Ваксинната пропаганда не работи – изследвания откриват, че родителите продължават да казват НЕ на лекарите, налагащи инжекциите”
 1. Има основни ваксини, които не трябва да се пренебрегват. Ще казват не на тях докато детето им не се разболее от … дифтерит ..

  1. Четете повече :Ваксина за дифтерия
   Дифтерия в България няма от 25 години. Ваксината е токсоидна – не предпазва от инфектиране, а евентуално от усложнения. Тя е част от комбинираните многокомпонентни ваксини, или от дифтерия-тетанус ваксини за по-големи деца и възрастни. По тази причина в другите раздели на текста има допълнителна информация за степента на ефикасност и нежеланите реакции от ваксината.
   Макар че свързани с възрастта промени в имунната система могат да играят някаква роля, ваксинацията срещу дифтерия не дава задоволителни резултати на всяка възраст. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5011835/
   Заболи от дифтерия при 100% ваксиниран контингент, дори след 5 бустерни дози -https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16308214
   Тежко заболяване и висок процент (30%) от смъртните случаи са документирани сред ваксинирани индивиди в Руската федерация, дифтерия при ваксиниран възрастен в Бразилия –
   http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822001000300015
   Епидемиологични данни за честотата на дифтерия в Германия по години показва как тя корелира с ваксинацията (Prog Health Sci 2012, Vol 2, No1, 129).
   След наличие на минимум в заболеваемостта през 1925 г., започва покачване на честотата на дифтерия с достигане на максимум през 1944 г, въпреки стартиралата ваксинопрофилактика. Не е учудващ пикът през 1944 г. предвид военната и социално-икономическата обстановка в страната. Масовите ваксинации (защрихованите части на графиките) са проведени след 1970 г. – може да се види, че заболеваемостта очевидно е намалявала далеч преди това, като рязко спада веднага след края на войната. След проведените масови ваксинации, заболеваемостта продължава да спада, но пак със същото темпо, както и преди тези ваксинации.
   „…почти 90% от намаляването на смъртността от инфекциозни заболявания сред американските деца настъпва преди 1940 г., когато има малко антибиотици или ваксини.“ „Ваксините срещу дифтерия, тетанус и коклюш стават достъпни в края на 20-те години, но са широко използвани в рутинната педиатрична практика след Втората световна война. По този начин ваксинацията не обяснява впечатляващия спад на смъртността, наблюдаван през първата половина на столетието“ Guyer B, Freedman MA, Strobino DM, Sondik EJ. Annual summary of vital statistics: trends in the health of Americans during the 20th century. Pediatrics. 2000 Dec;106(6):1307-17.
   http://vaccinesafetycommission.org/pdfs/45-2000-Pediatrics-Vital-Statistics.p

 2. Ваксинирането е идиотска архаична практика, която има много повече вреди, околкото ползи (с изключение на финансовите ползи за създателите на ваксини). Крайно време е у нас ваксинирането да стане по избор, както е в повечето развити европейски страни.

 3. Госпожо Петкова, а какво ще кажете, ако детето им се разболее от дцп заради полио ваксина или от морбили заради приорикс :)? Има си индивудуални показатели, които трябва да се спазват, също и срокове между имунизациите, които трябва да се спазват, както и свободен избор на ваксини в европейските държави, който там се спазва, както и фондове за обезщетение за увредени деца, които тук няма, както и процедура за съобщаване на нежелани реакции, която тук не се спазва, има си и Хипократова клетва, която пак тук в България не се спазва, така че задръжте си мнението за дифтерита, защото на някои вече децата им са увредени не от друго, а от ваксини. Освен това проблемът не е: Да ги има или да ги няма ваксините? Проблемът е всичко онова което казах и за което сте дезинформирана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *