Сварените яйца се считат за ключов компонент на много диети и имат множество ползи за здравето. Яйцата съдържат всички важни елементи като протеини, мазнини, калций, фосфор, желязо, витамин А, витамин D, селен и е налице съществения, непознат за мнозина – холин, който е необходим за развитието на мозъка и подобрява паметта.

Яйцата са една от храните, които са широко използвани за отслабване. Последните проучвания показват, че хората, които ядат по едно яйце на ден губят повече тегло в сравнение с тези, които не ядат яйца, като се има предвид, че яйцата трябва да бъдат сварени.

В допълнение към това, ние откриваме, че някои лекари съветват пациентите си да добавят варени яйца към диетата си, поради няколко причини, а те са както следва:

  • Сварените яйца имат много ниско съдържание на калории.
  • Съдържат протеин и калций, които са едни от най-важните компоненти за поддържане на здравината на костите.
  • Яйцата увеличават чувството за ситост и по този начин намалят приема на определени храни, което може да помогне за намаляване на теглото.
  • Богати на протеини, които са от полза по отношение на изграждане на мускулите.

Други ползи за здравето от варени яйца:

Укрепване на костите

Яйцата съдържат витамин D, който е един от най-известните витамини, помагащи за укрепване на мускулите. В допълнение към калций, който помага за защита на костите и мускулите срещу нестабилност, особено при жените, тъй като те са по-предразположени, отколкото мъжете.

Активират мозъка

Сварените яйца съдържат вещество, наречено „холин“, който действа като модератор на инфекции, които засягат мозъка и причиняват болестта на Алцхаймер. Холинът се намира в яйчения жълтък.

Бременност

Необходимост за бременните майки е поддържането на разнообразна диета по време на бременност, а варените яйца осигуряват хранителни компоненти, които помагат на плода да расте и го предпазват от евентуални вродени дефекти.

Рак

Яйцата съдържат антиоксиданти, които защитават организма от злокачествен растеж на клетки в допълнение към насърчаване на здрава кожа.

Зрение

Важни витамини, намерени в яйцата, допринасят за подобряване на зрението, в допълнение към вещество, наречено „лутеин“, което действа като защита на ретината.

Забележка

Пържените яйца не са предпочитани, когато става въпрос за отслабване, тъй като те могат да направят точно обратното. Вместо това, яденето на варени яйца, помага да се отървете от излишните килограми и предоставя на тялото здравословни хранителни вещества, които увеличават силата и жизнеността.

 

Автор: Yassine Elkarmoudi

Източник: http://blogs.naturalnews.com/boiled-eggs-weight-loss-health/

Напиши коментар

Добави обява

×
×