Повечето хора не осъзнават, че недостигът на минерали ги кара да желаят нездравословна храна. Те са наясно само със честите причини за желанието за храна, като – глад, хранително пристрастяване и ниски нива на кръвната захар.

Ако апетитът ви не свършва след яденето на храни, които жадувате, може да имате недостиг на минерали. Различни недостатъци предизвикват глад за различни храни.

По-долу са храни, които повечето хора жадуват и минерални недостатъци, които причиняват този глад.

1. Глад за шоколад: Ако откриете, че жадувате шоколад, през цялото време тялото ви може би се нуждае от магнезий. Изследванията показват, че ниски нива на магнезий причиняват шоколадов глад. Яжте богати на магнезий храни като спанак, цитрусови плодове и ядки.

2. Глад за храни с високо съдържание на мазнини: недостиг на калций, който ни кара да желаем мазни храни. Мляко, сирене, броколи, ряпа са големи източници на калций.

3. Глад за захар: глад за захар или сладки неща може да бъде предизвикан от различни недостатъци. Те включват недостиг на сяра, въглерод, хром, фосфор и триптофан. Храни, богати на тези минерали включват риба, броколи, птиче месо, черен дроб, стафиди, яйца, сладки картофи и боровинки.

4. Глад за хляб: недостигът на азот  причинява този глад. Можете да се борите с този апетит, като ядете риба и ядки.

5. Глад за студено и лед: това може да означава, че не разполагате с достатъчно желязо в организма. Храни за ядене – месо, зелени зеленчуци, риба и черни череши.

6. Глад за кафе или чай: това може да значи, че ви трябват желязо, натрий, фосфор, и/или сяра. За да се сложи край на този глад яжте пилешко месо, зеленчуци, чесън, лук, червени чушки, ядки и бобови растения.

7. Глад за газирани напитки: това би могло да означава, че имате недостиг на калций. Рецепта за домашно приготвен калций и магнезий от яйчени черупки, така че трябва да увеличите приема на богати на калций храни.

8. Глад за изгорени храни: причината може да е недостиг на въглерод в тялото. Яжте много плодове, за да се премахне тази нужда.

9. Глад за кисели храни: недостигът на магнезий може да предизвика този глад. Яжте ядки, семена, бобови растения и плодове, за да се преборите.

10. Глад за солени храни: това може да означава, че на тялото ви му липсва хлорид. Яжте храната си с морска сол, яжте риба и сурово козе мляко.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/body-needs-minerals-crave-kinds-junk-food/

Напиши коментар

Добави обява

×
×