Три прости думи: Вие имате рак. Нищо не стряска и парализира човешкия ум повече от тези три думи. В един миг, животът ви се променя завинаги.

На клетъчно ниво, ракът (и повечето други състояния) е резултат от две неща.

Твърде много токсини.

Твърде малко хранителни вещества.

Ако кръвта ви е изпълнена с токсини, тя не може ефективно да пренася кислород и хранителни вещества, за да захрани органите. Нашият модерен свят е изпълнен с токсини. От пестицидите върху храната ни и въздуха, който дишаме, токсините са неизбежни. Може би сте си мислили, че „токсините“ са само бактерии и вируси.

А токсин е всичко, което тялото ви смята за неестествено или вредно. На клетъчно ниво това включва всички обработени храни, храна, приготвена при изключително високи темпове и / или в микровълнова фурна, всички фармацевтични лекарства, и всички отрицателни и стрес произвеждащи мисли.

Химиотерапията и лъчевата терапия добавят токсини в кръвния поток. Туморите са групи от отделни клетки. Химиотерапията отравя клетките и ги освобождава в кръвния поток, за да бъдат елиминирани. Радиацията ги изгаря, за да направи същото. Ако туморът е твърде голям, хирургът премахва тумора. Ако имунната система е напълно функционална, тези мъртви туморни клетки ще бъдат признати като токсини и елиминирани. Кръвта е затворена система. Ако токсините се натрупват по-бързо, отколкото могат да бъдат премахнати, тялото ви трябва да ги отстрани от кръвообращението или ще умре. Вашето тяло има своя чудотворна, вродена мъдрост, движи токсините към определено място, за да спаси живота ви. Кое място е безопасно за съхранение на токсини? Лимфата и мазнините. И двете са статични – те не се движат. Единственият начин да се освободят токсините от тези две места е движение (упражнения) и изпотяване.

Вие активно и съзнателно трябва да премахнете туморните клетки и ракови стволови клетки от кръвта си. Ако тези клетки останат в обращение, те могат да се настанят на друго място. Това е причината, поради която понякога се намират ракови клетки от рак на гърдата в тазовата кост. Западната медицина мери колко ракови клетки остават в обращение при кръвен тест за „маркери“ на рак.

Рак на гърдата и рак на яйчниците често се появяват в момент на голяма хормонална промяна – рак гърдата по време на бременност и рак яйчниците при менопауза. Небременните жени са със затворени млечни канали (по очевидни причини) и са заобиколени от защитна лимфа. Лимфата винаги защитава, независимо дали се намира в гърлото, за да предпази белите дробове или на всяко друго място, където заобикаля и натрупва токсини. Към края на бременността, хормонални сигнали, активирани от специален ензим, започват да се борят с „небременната“ архитектура на гърдата, за да се изгради и реконструира гърдата в открит канал за производство на мляко. Всеки път, когато има работа по ремоделиране на тъкан, тези ензими трябва да присъстват, за да разградят колагеновите структури и да „прекроят“ тъканта. Раковите клетки са намерили начин да „хакнат“ този процес в своя полза. Буквално те използват тези ензими, за да пътуват през кръвния поток до нови места, като се прикачват. Ето защо трябва да се намесите в този процес и да ги отстраните от кръвта.

Трябва активно да „извадите отровата“ на клетъчно ниво, независимо дали имате заболяване. Всяко заболяване първо се нуждае от почистване на вашата „река на живота“, известна още като кръв. Можете да направите това с някакъв вид хлорофил от зелено растение. Вашето тяло се нуждае от сурови зелени растения. Това върви заедно с част втора на изцеление на клетъчно ниво: „хранете тялото си“ с важни микроелементи, които енергизират тялото и дават сила на имунната система. Едно от нещата, от които тялото се нуждае, за да направи колаген, е витамин С. Витамин С не се произвежда от тялото, така че той трябва да дойде от вашата храна. Витамин С е само един от многото критични микроелементи, които трябва да идват от вашата храна. Недостиг на дори само един може да предизвика хаос в тялото. Магнезий, например, е от решаващо значение за над 300 химични процеси в човешкото тяло.

Хлорофилът от зелени растения и хемоглобинът от червените кръвни клетки са почти молекулярно идентични. Единствената разлика е, че в центъра на атома на червените кръвни клетки е желязото, за да държи кислорода, а в центъра на атома на хлорофила е магнезий, да държи светлина (енергия) от Слънцето. Изследванията са доказали, че зелените, богати на хлорофил растения, са най-добрите градивни елементи на червените, богати на кислород, кръвни клетки. Богатите на хлорофил клетки са алкални, което означава, че те добавят енергия и светлина, и намалят киселинността, възпалението и оксидативния стрес, които причиняват болести.

Ако отстраните токсините от кръвта си и храните тялото си с микроелементи, от които то се нуждае, то вие сте на две трети от пътя до изцеление на клетъчно ниво. Трета част е, че трябва да работите със страха и стреса. Стресът спира всичките телесни системи, за да се подготви за борба или бягство – включително и храносмилателната система. Ако не можете да разградите и усвоите хранителните вещества, за да се използват като енергия, няма да се излекувате. Ако живеете в страх, няма да се излекувате. Ако кръвта ви е изпълнена с токсини, няма да се излекувате. Състояние на кахексия се наблюдава в късните стадии на почти всеки хронично болен – много често се наблюдава при пациенти в крайните стадий на рак.

Има много документирани случаи, когато хора са успешно излекувани от рак. Образовайте се и вдъхнете сила на себе си или някого, когото обичате, и работете със страха. Бъртон Голдберг го казва най-добре:

„Извадете отровата, хранете тялото и Бог ще ви излекува.“

 

Автор: Thomasina Copenhaver

Източник: http://blogs.naturalnews.com/cancer-educate-empower-beyond-fear/

Напиши коментар

Добави обява

×
×